21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Sportnap az egészség jegyében

Második alkalommal rendezték meg az Arany Oroszlán Sport- és Egészségnapot március 16-án, Cegléden. A Pest Megyei Szabadidősport Szövetség (PEMESZ) szervezésében, több különböző helyszínen – a Sportcsarnokban, a Sportmúzeumban, a Tekepályán és a Várkonyi Iskolában – tartott rendezvény idén is nagy sikernek örvendett.

A Sport- és Egészségnap az egészséges életmód és a rendszeres sport népszerűsítése jegyében zajlik, melyet Fésűs Ferenc önkormányzati képviselő, a Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság elnöke nyitott meg. A Magyar Olimipiai Bizottság által is támogatott rendezvényen Ungvári Miklós ezüstérmes olimpikon, Kanyó Zsolt, Bíró Norbert és Pálinkás László paralimpikonok is jelen voltak. A nap Strabán István és a Jamland Hip Hop tánciskola növendékeinek a bemutatójával vette kezdetét: a csapatnak egyébként március elején több formációjuk is kijutott a horvátországi világbajnokságra.

Ezen a napon teke, mediball, terem tájfutás, szivacskézilabda és teremfoci is volt terítéken, ám volt lehetőség újraélesztést gyakorolni, egészség- és drogprevenciós sziget, vagy a Sportmúzeum látogatására, valamint különböző totók kitöltésére is. A sport és az egészség kapcsolatát tartja fontosnak Jezerniczky Attila, a PEMESZ ügyvezető elnöke, s a rendezvény főszervezője is egyben. Mint mondta, az időjárás ellenére is sokan látogatták a különböző programokat, elégedett a rendezvénnyel, melyek összeállításában és véghezvitelében a szervezők mellett több, mint 40 önkéntes segédkezett. Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...