15.7 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Helytálltak a hóviharban

A múlt heti rendkívüli havazás és hideg országszerte kihívás elé állította a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők munkatársait, de a karitatív szervezetek önkéntesei, munkatársai is kivették a részüket, hogy segítsenek a rászorulókon. Pest megyében különösen sok áldozata volt a téli időjárásnak, hiszen 1500-an rekedtek csak a március 15-én hajnali órákban lezárt M1 és M7-es autópályán, akiknek napokig a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a katasztófavédelem munkatársai biztosították a befogadóhelyet és az ellátást. 

– Cegléd területen 5 ceglédi magányszemély kért segítséget, 2 vöröskeresztes munkatárs élelmiszeradományban részesítette őket. A ceglédi „Gondoskodás” Hajléktalanokat Ellátó Integrált Intézményben 24 órában 2 munkatárs összesen 85 főt látott el. – számol be a városunk területét érintő részletekről a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének közleménye.

– Az országszerte bekövetkezett rendkívüli téli időjárás következtében nyolc műszaki mentéshez, közúti balesethez riasztották a katasztrófavédelem ceglédi hivatásos tűzoltó-parancsnokságának állományát március 15-e és 17-e között. – adott tájékoztatást lapunknak, Spitz Alexandra tűzoltó hadnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.  – A három nap alatt 34 ceglédi hivatásos tűzoltó mentette a hóban elakadt gépjárműveket. Március 15-én az éjszakai és hajnali órákban több személyautó landolt az árokban. Abonynál a 4. számú főúton, Cegléden a 311. számú főút 24-es kilométerszelvényénél, később Tápiószőlősön kellett egy-egy személyautót kimenteniük az egységeknek. Az esti órákban Cegléden az Aszaló utcában akadt el egy jármű a hóban, forgalmi akadályt képezve ezzel az úton haladók előtt. Vasárnap délután pedig egy mentőautót kellett bevontatniuk a ceglédi mentőállomásra, amikor annak motorja meghibásodott menet közben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...