26 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Közel háromezer résztvevő

A Pest Megyei Szabadidősport Szövetség szervezői bíztak abban, hogy a hetek óta tartó, szabadtéri sportolásra alkalmatlan időjárás szebbik arcát mutatja, s nem mossa el a Futó- és Gyalogló Napok programját. Hála az égieknek április 4-én az eső nem esett, s a téliesen hideg idő ellenére is százával érkeztek a résztvevők a tápióbicskei és a nagykátai gyülekezési pontokhoz.
Előkerültek a nordic walking botok, majd a több mint 900 résztvevő futva, gyalogolva, közelítette meg a három kilométerre lévő emlékhelyet. Itt csatlakoztak a már hagyománnyá vált 1848-as tápióbicskei hídi csata és az ehhez kapcsolódó rendezvényhez – koszorúzással, szalagtűzéssel emlékeztek szabadságharcos elődeinkre. Később csákóval a fejükön részt vettek az élő történelem óra programjában is. Pénteken reggel már lógott az eső lába. A ceglédi és nyársapáti rajthelyeken több száz résztvevő várta az indulást. A Sadaku Sportklub futóihoz és a nyársapáti általános iskola 14 diákjához csatlakoztak a résztvevők. Több településen együtt futottak, gyalogoltak épek és fogyatékkal élők és a barátságtalan idő ellenére is mosolyt, jókedvet lehetett látni az arcokon.

A Csemőt, Mikebudát, Törtelt, Kőröstetétlent érintő albertirsai és abonyi célba már esőben érkeztek a kitartó sportolók, azonban az egész rendezvényre jellemző jókedvet és a közös sportolás élményét ez sem rontotta el.
Több mint 21 intézmény fenntartói, vezetői és pedagógusai közreműködtek abban, hogy rendezvényünk sikeres legyen. A ceglédi és nagykátai rendőrkapitányság és a hozzájuk tartozó települések munkatársai, a csemői, nyársapáti és a többi település polgárőrei segítettek, hogy a résztvevők a közúti forgalomban is biztonságban érezhessék magukat. Futott és gyalogolt a résztvevőkkel polgármester, több iskola és óvoda teljes tantestülete, s volt olyan futócsapat, akik több mint 60 km-t buszoztak azért, hogy részt vehessenek programunkon. Reméljük, hogy jövőre napsütéses időben újra együtt emlékezhetünk szabadságharcos elődeink hőstetteire és demonstrálhatunk az egészséges életmód mellett!
Fotók a rendezvényről itt…
 
A RENDEZVÉNYT A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG TÁMOGATTA!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...