14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Színház az egész világ

A Színház Világnapja alkalmából tartottak nagysikerű előadást a Patkós Irma Művészeti Iskola tanulói április 5-én. A színésznövendékek idén a Havasi gyopár című zenés játékot adták elő a Kossuth Művelődési Központ színháztermében.

Az előadás kezdete előtt az iskola igazgatója és egyben a darab rendezője, Andó László köszöntötte a megjelenteket, majd Hegedűs Ágota mondott ünnepi beszédet. „A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet és tágabb értelemben a kultúra fontosságára, tisztelegjen a színészek, s a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.” – fogalmazott és köszöntöjében kitért arra is, hogy a színház állandó kísérője az embernek körülbelül 3500 év óta: a megismerés folyamatához pedig (csakúgy, mint egy jó színházi előadáshoz) a létezés feltárása is hozzátartozik.

„Szokás mondani, hogy a színház az itt és most művészete, hogy a pillanat egyszeri és megismételhetetlen. Azt kívánom, hogy ezen az estén olyan színházi pillanataik legyenek, melyeket elvihetnek innen és amelyeket még nagyon hosszú ideig magukban hordozhatnak.” – zárta gondolatait az alpolgármester, akit követően Kázmér Tamás, az iskola örökös tagja olvasta fel az idei színház világnapi üzenetet. A PIMI ez évben a Havasi gyopár című darabbal tisztelgett a Színház Világnapja előtt. A zenés játék Decsi Anna, Károlyi Krisztián, Gévai Mária, Kurucz Nikolett, Nagy Dávid, Horváth Annamária, Szojka Cinthia, Majláth Árpád és Tóth Krisztián előadásában került terítékre. Fotók Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...