27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Kutya-horror Nagykátán és a Parlamentben

Rendkívül érdekelne hogy az eb rendészeti telep fenntartására az elmúlt években az önkormányzat mennyi pénzt biztosított. Gyakorlatilag a hatalom „szabadságharcosai” fenyegetőzhetnek azokkal szemben, akik csak az élhető állapotokat szeretnék fenntartani. 

A képek önmagukért beszélnek. Tisztelt Olvasóink! Van jó megoldás! Véleményem szerint a felelősöknek helyet kellene cserélni a kutyákkal.

Korondi Miklós országgyűlési képviselő (Jobbik)” 


Az országgyűlési képviselő az ügyért április 8-án “A kutyák fájdalmas ugatása 2. rész” címmel a Parlamentben is felszólalt napirend után. A képviselő az április 13-ai budapesti állatvédelmi felvonulás kapcsán beszélt “egyes gyepmesteri telepeken” uralkodó kritikus állapotokról. A beszéd alább olvasható.

2013. március 14-én napirend utáni felszólalásomban a kutyák fájdalmas ugatását tolmácsoltam a nagyvilág felé, melynek során, bemutattam a kutyák és az emberek kapcsolatának széles palettáját.

Az előző felszólalás készítésekor eldöntöttem, hogy az állattartási helyzettel kapcsolatban még egy részt megismertetek a nyilvánossággal, ugyanis temérdek információ birtokába jutottam.

Ha a hír igaznak bizonyul, akkor 2014-ben a tavaszi választási győzelmünk után teljes körű vizsgálatot indítunk a már meglévő, és az ezután tudomásunkra juttatott ügyekben. 

Kutató- és terepmunkám során meggyőződtem arról, hogy hazánkban és a világon nincs még egy olyan összetartó közösség, mint a kutyatartók nagy családja. Ha két kutyasétáltató találkozik, akkor nem az a téma, hogy ki nyeri meg a választást, vagy hogy melyik politikai szervezet melyikkel fog egyesülni, hogy megnyerje a választást, vagy épp meglehet-e élni 47 ezer forintból, hanem az, hogy mit eszik a kis kedvenc, mi a neve, vagy épp mikor történik a sétáltatás, hol alszik, hogyan viselkedik stb.

A kutya őszinte ösztönállat megérzi, ha szeretik és azt is, ha nem.

Bizonyára sokan tudják, hogy az „Aktion Fair Play” nemzetközi szervezet aktívan demonstrál Németországtól Ukrajnáig, a kutyák élhető tartása mellett. 

Magyarországon az eb rendészeti, más néven gyepmesteri telepeket, az önkormányzat tartja fenn saját szervezetként vagy megbízási szerződéssel. A rendszerrel az a baj, hogy egyes helyeken, a kutyatartás körülményei nem a rendeletekben előírtak szerint, hanem egy kommunista haláltábor működtetéséhez hasonló módon történik.

Egy állattartó szakember úgy fogalmazott, hogy ebben az ágazatban az állami pénzek maffiaszerű pénzszivattyúja működik. Hogy ez hogyan képzelhető el – természetesen helység megnevezése nélkül- egy esetet megosztok Önökkel. 

A gyepmester a befogott kutyát lelövi, majd a kerítéshez szorítva agyonveri, vagy elvágja a nyakát és az illetékes állatorvossal összejátszva, feleznek az állam által fizetett altatási költségen. Tovább nem is borzolom a kedélyeket, mivel magyar nyelvünk szépségében rejlik az, hogy agyunkban vizuálisan meg tudjuk jeleníteni a mondottakat.

„Civilek a sintértelepek ellenőrizhetőségéért” – vezérszavak hatására az Aktion Fair Play Hungary elnevezésű európai csatlakozású civil szerveződésű állatvédelmi munkacsoport megpróbál fellépni egy nyilvános tüntetéssel a magyarországi gyepmesteri telepek jelenlegi kezelése, helyzete, átláthatatlansága, ellenőrizhetetlensége, korrupciója ügyében és kezdeményezi ennek a tűrhetetlen állapotnak a mielőbbi megváltoztatását.

2013. április 13-án szombaton 14. 00 órakor Budapesten a Szent István Bazilikánál, az állatszerető emberek utcára vonulnak és felemelik szavukat a gyepmesteri telepeken működő embertelen állapotok ellen, majd a menet az engedélyezett útvonalon elindul. 

Ugyan ebben az időben, Európa számos nagyvárosában demonstráció lesz!

Mióta az állatvédelmi ügyekbe beástam magam, azóta nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy lehet egy kutyát agyon verni. Tovább elmélkedve, nem tudom feldolgozni azokat a mérhetetlen gonosztetteket sem, hogy lehetett embereket koholt vádak alapján agyonverni, kitelepíteni, napjainkban családostul otthonából kilakoltatni, vagy épp a krónikus betegellátó intézetből a kilátástalanság útjára bocsátani.

Sajnos mindig Robert Merle: „A mesterségem a halál” című regénye jut eszembe, amit még gyerekkoromban olvastam, és amely Robert Lang kettős életéről szól. 

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Kormány!

Vajon milyen lelkületű emberek lehetnek azok – akik a remélt haszon érdekében – ilyen aljas cselekedetekre képesek? 

Meddig tűri még el a kormány a gyepmesteri telepeken uralkodó gyalázatos állapotokat? Mikor tesznek rendet ezen a mindenki előtt köztudott, korrupt és szégyenteljes területen?

Javaslom a Tisztelt Kormány szakavatott képviselőinek, hogy látogassanak ki az április 13.-i demonstrációra, tájékozódjanak és mielőbb tegyék meg a szükséges intézkedéseket!

Köszönöm, hogy meghallgattak!”

Videó a felszólalásról itt…

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...