21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Lezajlott a beiratkozás

Április 8-9-én lezajlottak a beiratkozások Cegléd minden általános iskolájában. Összesen 425 gyermek kezdi meg tanulmányait idén szeptemberben, szemben a tavalyi 367-tel. Az oktatási intézmények közül a Várkonyi iskolába vették fel a legtöbb elsős diákot, szám szerint 129 gyereket. A második helyen a Táncsics iskola áll, ahol 110 kis elsős kezdi meg tanulmányait, 4 osztályban.
A két egyházi iskolában fenntartói utasításra limitálták a felvehető gyerekek számát. A Református iskolában már tavaly is 90 gyermeket vettek fel, idén szintén 3 harminc fős osztályt indítanak és egy 15 fős iskolaelőkészítő csoportot. Mint megtudtuk, azért szabályozzák tudatosan a létszámot, mert az iskola teltházzal működik, csak az elballagottak helyére tudnak új diákokat felvenni. A Szent Kereszt Katolikus iskola szintén 81 gyermeket vett fel három osztályba a 104 jelentkezőből.

Diagrammunkon jól látható az összes beiratkozó számának növekedése (kékkel a tavalyi, pirossal az idei létszámok), ami annak tudható be, hogy az új oktatási törvény szerint a 6. életévüket betöltött gyerekek iskolakötelessé válnak és csak a nevelési tanácsadó szakértői véleménye alapján maradhatnak még egy évet az óvodában.

Fotó: Kisfaludi István – Illusztráció: Ceglédi Panoráma

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...