18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Lezajlott a beiratkozás

Április 8-9-én lezajlottak a beiratkozások Cegléd minden általános iskolájában. Összesen 425 gyermek kezdi meg tanulmányait idén szeptemberben, szemben a tavalyi 367-tel. Az oktatási intézmények közül a Várkonyi iskolába vették fel a legtöbb elsős diákot, szám szerint 129 gyereket. A második helyen a Táncsics iskola áll, ahol 110 kis elsős kezdi meg tanulmányait, 4 osztályban.
A két egyházi iskolában fenntartói utasításra limitálták a felvehető gyerekek számát. A Református iskolában már tavaly is 90 gyermeket vettek fel, idén szintén 3 harminc fős osztályt indítanak és egy 15 fős iskolaelőkészítő csoportot. Mint megtudtuk, azért szabályozzák tudatosan a létszámot, mert az iskola teltházzal működik, csak az elballagottak helyére tudnak új diákokat felvenni. A Szent Kereszt Katolikus iskola szintén 81 gyermeket vett fel három osztályba a 104 jelentkezőből.

Diagrammunkon jól látható az összes beiratkozó számának növekedése (kékkel a tavalyi, pirossal az idei létszámok), ami annak tudható be, hogy az új oktatási törvény szerint a 6. életévüket betöltött gyerekek iskolakötelessé válnak és csak a nevelési tanácsadó szakértői véleménye alapján maradhatnak még egy évet az óvodában.

Fotó: Kisfaludi István – Illusztráció: Ceglédi Panoráma

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...