21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Székelyudvarhelyi testvérosztályt látták vendégül

A székelyföldről érkezett diákokkal már hetek óta folyt az ismerkedés az interneten, azonban élőben minden egy kicsit más. Bár vendégeink itt-tartózkodása meglehetősen rövidnek ígérkezett, vendéglátókként igyekeztünk ezt a kis időt is minél színesebben, változatosabban kitölteni. Augusztin Mónika tanárnő irányítása alatt sikerült egy élvezetes programot összeállítani, így a három nap alatt bőven jutott idő összeismerkedésre, közös vetélkedőkre, kirándulásra, múzeumlátogatásokra és az iskolánkban folyó tanításba való betekintésre egyaránt.

Az óralátogatások során fény derült a magyar és a román oktatási rendszer közötti különbségekre, előnyökre és hátrányokra. Az első napot a termálfürdőben, valamint a gimnázium klubjában töltöttük. Utóbbiban vetélkedőket tartottunk és a végén egy fergeteges karaoke-bulival zártuk az estét. Bár a másnapi budapesti kirándulás (talán a borús időjárás miatt) kissé kimerítő volt, az esti, éjszakába nyúló bulizás garantálta a kiváló hangulatot és a kapcsolatok tovább mélyítését. A székelyudvarhelyi diákokat az utolsó napon polgármesterünk, Földi László személyesen is fogadta és üdvözölte, majd számos érdekességet osztott meg velük Cegléd város történetéről és jelenlegi helyzetéről. Sajnos ekkor már a ceglédi osztályból csak néhányan tarthattak a csapattal, hiszen az osztály legnagyobb részének az iskolában kellett maradnia, míg az itt vendégeskedő tanulók néhány kísérő segítségével a várost bejárva oldottak meg egy kifejezetten e célból összeállított feladatsort.

A nehéz búcsú és a diákok hazautazása után közösen kiértékeltük a most először lebonyolított testvérosztály-kapcsolat ránk eső részét. Megítélésünk szerint minden résztvevő sok élményt és szép emléket fűz ehhez a programhoz, ezért nagyon várjuk, hogy fél év múlva, a következő tanév elején mi is meglátogathassuk testvérosztályunkat immáron az ő otthonukban, Székelyudvarhelyen.

Köszönettel tartozunk Péter Istvánnak, az erdélyi osztály osztályfőnökének és Augusztin Mónika tanárnőnek, aki a mi osztályunk „vezére”. Nélkülük ez a kapcsolat nem jöhetett volna létre és az elmúlt napok csak ugyanabban a monotonitásban teltek volna, mint bármelyik másik. Remélhetőleg a kapcsolat ezentúl folyamatosan aktív marad és minden évben találkozunk. 

A „nagy csapat” csoportképe a budapesti Hősök terén. A székelyföldi diákok főleg lent, míg a ceglédiek legnagyobb része fölül látható.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...