13.5 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

„Csodák között éltünk Cegléden”

– Ez a sok minden most abbamarad?

– Őszintén remélem, hogy nem. A gyülekezet most lelkészt keres. Ha teret engednek azoknak, akiknek személyes istenkapcsolata van, lesz olyan lelkészük, aki Isten akaratát tartja szem előtt. 

– Jobb dolgotok lesz nektek Pesten? Hova is mentek pontosan?

– Pestszentlőrinc-Kossuth téri gyülekezetbe. Nem klubként működő, hanem Jézust követő közösségbe. Nyolc éve itt Cegléden is élhető állapotokat örököltünk Gál Géza nagytiszteletű úrtól. Hűséges munkát végzett, könnyű dolgunk volt. 

– Új helyre rendelt a felsőbbség?

– Nem, ez katolikus szóhasználat. Nálunk a gyülekezet és a lelkész van döntési helyzetben. Híre ment egyházi körökben, hogy távoznánk Ceglédről, s beajánlottak a lelkészt kereső pestszentlőrincieknek, s ők meghívtak. Sok imádság, belső útkeresés kísérte ezt a folyamatot, megerősítéseket kaptunk Felülről. Valóban lehet így is mondani, hiszen így éljük meg, hogy a Felsőbbség rendelte így.

– Távoznátok? Hiszen annyi jó dolog történt az elmúlt években?

– Próbálják karrierizmusként értelmezni, de aki ismer, nehezen hiszi ezt el. Egyre több olyan dolog történt, amit jó lelkiismerettel, már nem lehet vállalni se emberek, se Isten előtt. Kérdés, hogy elég-e ezt az összefonódási problémát bűnbakképzéssel megoldottnak tekinteni. 

– Üzensz valamit a ceglédieknek?

– Mikor érkeztünk mindenfélével riogattak minket. Rácáfoltak a ceglédiek, mert Isten mást mond Ceglédről, mint az emberek. Egy ici-pici váltás, hogy megtapasztalja valaki Isten megmagyarázhatatlan szeretetét, Jézus szeretete a szívébe költözik. Rátartiság helyett „a mi Istenünk a legjobbat érdemli” mentalitása lesz. Irigység helyett a megajándékozottak túlcsorduló nagylelkűsége fogja irányítani. A láp lehúzó ereje tehetetlen lesz vele, mert látja a célt. Ilyen csodák között éltünk. Köszönjük a lehetőséget, elfogadtak bennünket nyolc évig. 

– Mennyi mindent megtehettünk volna még, mennyi mindent kihagytunk, míg itt voltatok. Fogunk még találkozni – bízom benne, – sokat fogunk még rólatok hallani.

Fotók a búcsúistentiszteletről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...