27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Fotóművészeti ajánló

A Természet Búvár című magazin teljes oldalpárt szentel Szabó Sándor ceglédi természetfotós munkásságának, 2013/2. számában. Dr. Surányi Dezső Pro Natura-díjas professzor írásából megtudjuk, hogyan vezet a tájfutó-fotós útja Kocsérról, a Bükk-fennsíkig, miként fejlesztette tudását a precíz és tervszerű alkotó évtizedeken keresztül, s milyen szeretettel örökíti meg szülőföldjét, a Gerje-síkját. Fél évszázada készített felvételeit a Bükki Nemzeti Park archív oldalaira válogatja, legújabb munkáit pedig az április 22-én (hétfőn) a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Galériájában 18 órától mutatja be, Tardonától az „őserdőig” címmel.

Ceglédi alkotók – Abonyi Maya, Baán Katalin – is tagjai az APS stúdiónak, mely Jékely Zoltán (idén lenne 100 éves) versei által inspirált fotóit állítja ki a budai Virányosi Közösségi Házban. Április 29-ig látható, a 06-1-271-13-94-es telefonszámon történő előzetes egyeztetés után. Megközelíthető a Széll Kálmán térről induló, 155-ös busz Fészek utcai megállóhelyéről, 200 méteres sétával.

A Pisti-project a ceglédi Gimi klubban mutatkozott be kora tavasszal. Aki elmulasztotta a fiatalos koncept-fotó kiállítás megtekintését, most megteheti a „hazai pályának” számító albertirsai Móra Ferenc Művelődési Ház kiállítótermében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...