14.9 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Közeleg az óvodai beiratkozás időpontja

A művészeti, zenei nevelés megjelenik a mindennapjainkban, illetve ünnepi alkalmakkor a gyerekek népviseleti ruhákat öltenek, ezzel is ápoljuk a hagyományokat. Tágas udvarunkat, a sok mozgást biztosító játékeszközök teszik vonzóvá, valamint a közeli KRESZ park kiváló színtere a helyes közlekedés elsajátításának. A Posta utcai intézménnyel együtt ősz- és tavaszköszöntő hetet szervezünk, ami mindig nagy sikert arat a gyerekek és szülők körében egyaránt. 

Óvodánk az Újvárosi Református Egyházközség felekezetéhez tartozik. Ócsai Tibor lelkész és Szigetváriné Tóth Krisztina óvó nénink, aki hitoktató, segítségükkel látjuk el a keresztyén értékrend szerinti neveléssel kapcsolatos feladatokat. A jövőbeni tervek között szerepel az idegen nyelv oktatásának játékos formában való megismertetése is. A 2013/2014-es nevelési évben kiscsoportos óvó nénik Szigetváriné Tóth Krisztina és Nagy Zsuzsanna lesznek, akik már nagy izgalommal és szeretettel várják a gyermekeket. 

A programjainkról, a mindennapi tevékenységeinkről a www.reformatusiskola.hu oldalon olvashatnak és tekinthetnek meg fényképeket. 

(A fotón balról Szigetváriné Tóth Krisztina és Nagy Zsuzsanna óvodásaikkal)

Posta utcai óvoda vezetőjétől Zsolnai Jánosnétól megtudhattuk, hogy 37 évvel ezelőtt indult pályafutása a Posta utcai óvodában. 15 évig a csoportmunka mellett vezetői pozíciót is betöltött, majd két éve kiemelt vezető tevékenységet lát el a Báthori és Posta utcai óvodákban. 

– A Posta utcai óvodánk a város külső kerületében helyezkedik el, az óvodai nevelés 4 gyerekcsoportban történik. – mutatja be az óvodavezető az intézményt. – Óriási udvarral rendelkezünk, amely a gyerekek mozgásfejlesztésének jó alapja, ehhez szorosan kapcsolódva kiemelten foglalkozunk az egészséges életmódra neveléssel. Elengedhetetlen a szeretetteljes, meleg, elfogadó, támogató légkör biztosítása, továbbá a szocializációs hátrányok enyhítése és a felzárkóztatás.

Szándékunk, hogy óvodánk vonzó otthona legyen a benne megvalósuló keresztyén életnek.

Ezt a hét kezdő áhítattal, heti egy alkalommal a korosztályoknak megfelelő református, illetve katolikus hittan foglalkozásokkal, az étkezés és lefekvés előtti kis imádsággal, a keresztény ünnepkörhöz kapcsolódó történetek megismerésével valósítjuk meg. A Felszegi Református Gyülekezetnél szolgálunk, a gyerekekkel közösen teszünk látogatást ünnepek alkalmával a templomban. Célunk az egészséges, harmonikus személyiségfejlesztés, a sikeres iskolai beilleszkedéshez szükséges testi, szociális és értelmi érettség kialakítása.

Örömmel látjuk az érdeklődőket a hétköznapokban is, szívesen segítünk, ha tájékoztatásra van szükségük. A Posta utcai óvodában a 2013/2014-es nevelési évben Balogné Ecser Mária és Sütő Lilla óvó nénik várják a leendő kiscsoportosokat. 

(A fotón balról Sütő Lilla, Balogné Ecser Mária és Borsányi Jánosné óvodásaikkal)

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2013/2014. nevelési évre az óvodai jelentkezés időpontja 2013. április 22-23. (hétfő, kedd) 8.00-18.00 óráig. Szeretettel várjuk leendő óvódásainkat!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...