18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Hamarosan birtokba veszik a munkagépek a strand területét

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület a mai napon közleményt juttatott el lapunkhoz. “Több hónapos előkészítő munka után lezárult a Városi Uszoda rekonstrukció I. ütemének előkészítése. Megtörtént a kivitelező kiválasztása, az építési munkák május első napjaiban kezdődhetnek, és ha minden az előzetes tervek szerint alakul, még az idei évben átadásra kerülhet a felújított sportuszoda.

Rendkívüli ülésén, egyhangú szavazattal a ZÁÉV Építőipari Zrt-t választotta kivitelezőnek a Ceglédi Vasutas Sportegyesület Elnöksége. Az Előkészítő Bizottság lefolytatta a pályáztatási eljárást és az értékelési szempontrendszer alapján, szintén egyhangú szavazással javasolta a ZÁÉV-et az eljárás nyertesének kihirdetni.  
A nyertes ajánlattevő 516.000.000.-Ft-os vállalási átalányáron nyerte el a kivitelezést. Ebből az összegből a 200.000.000.-Ft önerőt Cegléd Város Önkormányzata vállalta megfizetni, míg a fennmaradó részt a vízilabda szakosztály a társasági adókedvezményekből (TAO) „kalapolta” össze.  
   
Május első napjaiban veszik birtokba a munkagépek a strand területét, hogy aztán 7 hónap múlva  egy, a mai kor követelményeinek és a szakhatósági előírásoknak mindenben megfelelő, modern létesítmény kerülhessen átadásra.    
A rekonstrukció első ütemében  a vízilabda szakosztály részére nélkülözhetetlen 33×21 m-es medencét, a hozzátartozó gépészeti helyiségeket, felette a lelátóval és a kiegyenlítő tartályt kell a válllakozónak megépítenie. Felépül még a termálvizes medence és egy 10x21m-es medence, valamint egy osztott 6×16,7m-es és egy 6x4m-es pancsoló medence, és ezek kiegyenlítő tározója. A meglévő öltöző épület teljes egészében mind belülről, mind kívülről felújításra kerül.

A vízilabda szakosztály megkezdte a strand területének kiürítését, a felújítás alatt az edzések és a mérkőzések színhelye a Ceglédi Termálfürdő lesz. A vállalkozási szerződés értelmében az I. ütem befejezési határideje 2013. november 30. A projekt előrehaladásáról mindig friss információt olvashat a www.cegledi-vse.hu weboldalon.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...