15.7 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Még várjuk a megfejtéseket!

I. Forduló

– Érd ma megyénkben a legnépesebb város, ám sokáig a Pest megyei települések közül Ceglédnek volt a legtöbb lakossága. Napjainkban, megyénkben Cegléd hányadik helyen áll népesség száma (2012-ben 37 778 fő) szerint? 

– Melyik településnél ömlik a Tiszába a Pilis határában eredő, Cegléden is átfolyó Gerje, amelynek hossza 53,5 km, vízgyűjtője 432 km²? 

– Hány település tartozik a mai ceglédi járáshoz? 

– Melyik évben ünnepeltük a Kossuth Lajos Gimnázium fennállásának 100. évfordulóját? 

– Melyik sportág kiválósága volt a ceglédi Gál József (1918-2003), aki 1950-ben, a svéd fővárosban világbajnokságot nyert? 

– A Cegléddel határos kilenc település közül melyik a legnépesebb és hol élnek legkevesebben? 

– Melyik tudomány kiemelkedő képviselője volt a Kossuth Lajos Gimnázium egykori tanára Pais Dezső (1886-1973) Kossuth-díjas (1951) akadémikus, az ELTE egykori tanszékvezető professzora? 

– Melyik tudományban alkotott maradandót a Cegléden született Kárteszi Ferenc (1907-1989), akinek nevét az ELTE Természettudományi Karán egy tanterem őrzi? 

– Ki az a neves magyar író, aki 1866-ban a ceglédi vasútállomáson született, amelyre az állomás épületén látható emléktábla is utal? 

– Melyik évben avatták fel Cegléd egyik legjelentősebb idegenforgalmi vonzerejének számító Gyógyfürdőt?

A megfejtéseket a szerkesztőség címére (2700 Cegléd, Csalogány u. 3.), vagy az info@cegledipanorama.hu. címre küldjék április 26-ig. A megfejtéssel együtt a beküldő pontos lakcímét is kérjük.

Szerkesztette: dr. Dusek László

Thermal Park Hotel Egerszalók ajándékutalványa tartalmazza az elhelyezést a Thermál Park Hotel**** kétágyas szobájában, két fő részére, két éjszakára félpanziós ellátással és fürdőházuk szolgáltatásaival – fedett kültéri gyógyvizes ülőmedence, úszó medence, a nyári időszakban gyermekmedence, pihenőtér finn szauna, gőz kabin és infraszauna használatával. Az utalvány felhasználható 2013.Dec.23-ig, hétköznap, hétvégén is – kivéve a kiemelt ünnepi időszakokban, előzetes egyeztetés alapján szabad helyeik függvényében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...