26.6 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Miki és Attila is helyezés nélkül búcsúzott az EB-től

Ungvári Attila egy vereséggel zárta szereplését a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A 73 kilogrammban Eb-bronzérmes versenyző – aki idén tért vissza kétéves doppingeltiltása után – a görög Roman Musztopulosszal szállt szembe, és kölcsönös intések után belefordult egy leszorításba, amelyből nem tudott kibújni.

“Sajnos a hosszú kihagyás miatt hiányzott a szőnyegbiztonságom, úgy versenyeztem, mint egy kezdő. Rutintalan voltam, butaságokat indítottam, pedig a görög második intése után úgy éreztem, meglehet a meccs. Mostantól bátyámnak, Mikinek szurkolok” – kesergett a ceglédi dzsúdós.


A színpompás, hivatalos nyitóünnepséggel indult a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapjának délutáni programja. Elsőként a 62. Eb kabalafigurája, a Judoggy nevű magyar vizsla érkezett egy kisfiúval a Papp László Aréna küzdőterére, majd egy hatalmas, pipacsos mezőt ábrázoló szőnyeget terítettek le a táncosok, erre hozták be dzsúdóruhás gyermekek a 44 résztvevő ország zászlóit. Középen magyar népviseletbe öltözött kicsik sorakoztak fel, a hangosbemondó pedig egyesével üdvözölte a nemzeteket. Az Eb himnusza után – melyet két énekes adott elő angolul – elsőként Szergej Szolovejcsik, az európai szövetség (EJU) elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Az orosz sportdiplomata felolvasta Vlagyimir Putyin orosz elnök – maga is fekete öves judoka –, tiszteletbeli EJU-elnök üdvözletét.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség vezetője hangsúlyozta, hogy az 1981-es debreceni férfi Eb után egy álom vált valóra a 2013-as kontinenstorna lebonyolításával. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kiemelte, újabb rangos sportesemény bizonyítja, hogy Magyarország igazi sportnagyhatalom. Zárásként Marius Vizer, a nemzetközi szövetség (IJF) első embere hivatalosan megnyitotta az Eb-t, majd a honvédség fúvószenekara eljátszotta a magyar himnuszt.

A magyarok ezzel két nap után egy aranyéremnél tartanak az Eb-n, a 48 kilós Csernoviczki Éva csütörtökön állhatott a dobogó tetejére. Szombaton, az egyéni küzdelmek záró napján négy hazai dzsúdós lép tatamira.

Fotó: Szabó Miklós

CSELGÁNCS EB, BUDAPEST – FÉRFIAK 73 kg:

1. Rok Draksic (Szlovénia)

2. Nugzari Tatalasvili (Grúzia)

3. Pierre Duprat (Franciaország) és Zebeda Rekviasvili (Grúzia)

…Ungvári Miklós és Ungvári Attila helyezetlen

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...