19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Népi Játékok Fesztiválja a Táncsicsban

Az önfeledt játék mellett íjászkodással, a felállított jurtában pedig a rovásírás történetének megismerésével tölthették el az időt. A gyerekek kipróbálhatták, hogyan is került régen a kenyér az asztalra. A sütödében kenyérbábát készítettek, amelyet magvakkal díszítettek és kemencében kisütöttek.

Az egyesület által felállított játszótér programjai mellett mesemondással és népi körjátékokkal színesítettük a gyerekek programját. Korondi Miklósné Rózsa néni a Pesti úti óvoda óvónője, fejlesztő pedagógusa megtisztelt minket azzal, hogy mesefoglalkozást tartott a gyerekeknek. A három aranygyűrű történetével varázsolt el minket. Nem is kell említeni, hogy a gyerekek tátott szájjal hallgatták ízes beszédét. Dr. Nagyné Kecskeméti Ági néni iskolánk ének tanára népi körjátékokkal, gyermekdalokkal mozgatta meg a gyerekeket. 

A rendezvényen a gyerekeknek semmi más feladatuk nem volt, csak önfeledten játszani, amit a mai rohanó világban a legtöbben nem tudnak. Ezen a napon viszont egytől egyig mindegyik gyerkőc a 6 évestől a 12 évesig igazi gyerek lett, nem találkoztam aznap unatkozó gyerekkel. A fesztivál felejthetetlen élményt nyújtott a gyereknek és felnőttnek egyaránt. Terveink között van, hogy a jövő tanévben is meglepjük tanulóinkat a fesztivál megszervezésével, ahol a rendezők ígérete szerint újabb népi játékokkal ismerkedhetnek meg.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Korondi Miklósnénak, Dr. Nagyné Kecskeméti Ágnesnek és minden kollégának, akik segítettek abban, hogy ez a rendezvény létrejöjjön. A program megvalósításához anyagi és tárgyi felajánlások is érkeztek iskolánk számára. Köszönet a MAR-CSI-CSI rövidárunak, a KITTI rövidárunak, a Violet bizsunak, Virágüzlet Lendérné Molnár Annának, Király Zoltánnak (Minden 100 Ft-os bolt), a Kreatív Hobby és Művészellátónak, Dr. Túri Józsefnek, a Ceglédi Tűzijáték Szaküzletnek, a Szabadság téri papírboltnak, Máté Tamás méhésznek, a Subway-nek és a Kisméhecske kifőzdének, hogy támogatták iskolánkat és segítettek a program létrejöttében.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...