14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Bűnös a megfulladt ceglédi csecsemő anyja

Egy csöndes, szép arcú, törékeny, fiatal ceglédi anyukát ítéltek gondatlanságból elkövetett emberölésért felfüggesztett fogházbüntetésre kedden a Budapest Környéki Törvényszéken. Az édesanya, akit kedden jogerősen bűnösnek találtak, egy ágyban aludt a két hónapos kisfiával, és álmában véletlenül elzárta a levegőt a csecsemő elől. Tehette volna külön kiságyba is, mert volt ilyen a házban, de ő úgy gondolta, együtt aludni jobb.
A vádlott, P. B. mindössze 19 éves volt 2011 májusában, amikor a tragédia történt. Két gyereke volt. A család ugyan szegény körülmények között élt, de ceglédi családi házukban volt rácsos kiságy. Az édesanya családjában azonban szokás, hogy a gyerekek az anyjukkal egy ágyban aludjanak, mert úgy gondolták, hogy ez megkönnyíti a gyerekek éjszakai ellenőrzését és az etetést is.
Az ítélet szerint az asszonynak az róható fel, hogy nem tette meg a szükséges óvintézkedéseket, azaz nem altatta külön kiságyban a csecsemőt. A bíróság szerint a gondatlanság enyhébb esete történt, nem tudatos, csak hanyag gondatlanság. A bírónő azt mondta: az ítélet elsősorban az általános prevenciót szolgálja, hogy “mások ne essenek ebbe a hibába.” 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...