19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Pezseg az élet a Református Iskolában

A Föld napja – Április 22-én, a Föld napján a Református Általános Iskola felsős tanulói játékos vetélkedőkkel, az alsósok pedig virágültetéssel ünnepelték a jeles napot. A programok folytatásaként április 24-én, és 25-én hulladékgyűjtést is szerveztek az iskola udvarán. Arany Zsolt igazgatótól megtudtuk, hogy a Református iskola célja, hogy napjaink környezeti kihívásaira felhívja a figyelmet, s a diákoknál is elsődleges szempont, hogy a szemléletünkön változtassanak. Éppen ezért a szelektív hulladékgyűjtés, a növények védelmének tudatosítása a környezeti nevelés feladatai között igen fontos szerepet tölt be.

Ezúton köszöni az iskola vezetősége és a nevelőtestület a szülőknek, diákoknak, hozzátartozóknak, hogy virágpalántákkal hozzájárultak, hogy a Református iskolát szebbé varázsolják, valamint a hulladékgyűjtésben való részvétellel környezetünket óvták, s az osztályok pénzét is gyarapították!

Szavazzunk, hogy „zöldebbek legyünk”! – A ceglédi Református Általános Iskola nevelői pályázatot nyújtottak be, iskolájuk „B” épületének zöldfelület bővítése céljából. A pályázatot a Magyar Cetelem Bank és a WWF hirdette meg a magyar általános iskolák számára. A szavazás útján tíz nyertest választanak, a győztes iskolák összesen 5 millió forintot kapnak. A pályázat sikeréhez a város lakosainak segítségét is kérik, hogy szavazataikkal a nyertesek soraiba jutassák a református iskolát, hiszen ezáltal környezetüket zöldebbé teszik faültetéssel és parkosítással. 

Az iskola vezetősége és munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos gondolkodás kialakítására. A pályázat megnyerésével egy régi álom válna valóra, s nagy segítséget jelente a pályázatban felajánlott összeg. A szavazásnál www.cetelemzoldsuli.hu  oldalon a megye és a település kiválasztása, utána a Református Általános Iskola és Óvoda megjelölésével a megadott email címre küldött emailban lévő linkre kattintva érvényesíthetik szavazatukat. Fogjunk össze, szavazzunk a zöldebb környezetünkért!

Több fotó itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...