13.3 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Ballagtak, érettségiznek

Május első hétvégéjén, pénteken és szombaton többszáz végzős diák ballagott el az öt ceglédi középiskolában. A Kossuth Gimnáziumban 130-an ballagtak, ahol – a búcsúztatás mellett – több hagyományos díjat adtak át a kiemelkedő tanulmányi eredményű tanulóknak, idén azonban egy új elismeréssel is bővült a paletta: első ízben adták ki a Gyányi-Túri-díjat (alapító: dr. Túri József) Lesták Lillának és Turbók Andrásnak.

A Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában 97 diák ballagott, a Bem József Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolában ennél jóval többen: – Iskolánk jellegéből adódóan az idén sem az érettségiző tanulók (75) száma van túlsúlyban, hanem négy ballagó osztály tanulói tesznek szakmai vizsgát, és két osztály közel 60 tanulója szerez technikusi képesítést. – tájékoztatta lapunkat Fernengel Katalin igazgató.

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom, kedden a matematika tantárggyal kezdődött meg az érettségi vizsga. A rendelkezésünkre álló adatok szerint a Közgazdaságiban 97 tanuló rendes, 137 előrehozott érettségit kezdett meg, a Bemben pedig “a május-júniusi vizsgaidőszakban 75 fő tesz rendes érettségi vizsgát, és kihasználva az utolsó alkalmat 38 tanuló tesz előrehozott érettségi vizsgát, főleg testnevelés és földrajz tantárgyakból.”

Kérdésünkre, hogy az új köznevelési törvény milyen változásokat hozott az érettségi vizsga körül, az igazgatók apróbb változásokat említettek meg: “a vizsgaszabályzat módosult, miszerint előrehozott érettségi vizsgát ezután már csak informatikából és idegen nyelvből lehet tenni. Továbbá minden vizsgarészen legalább 12 %-ot kell teljesíteni az eddigi 10% helyett”,  “az eddigi 20% helyett 25% az elégséges alsó határa” és “a jogorvoslati idő 5 nap, nem pedig az eddigi 3”.

Ballagási fotók Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...