21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

“Boldog 19. dobosgála volt”

Neves külföldi és hazai előadókkal, ütőhangszer kiállítással és vásárral várták a 19. Nemzetközi Dobos Gálára a hangszer szerelmeseit. A már törzsvendégnek számító Szendrőfi Péter mellett színpadra lépett egy különleges formáció az Euro-African Playground és az est sztárvendége Mike Mangini, aki nagyszabású show-val készült. Tavaly már fellépett női énekes előadó is a dobgálán, akkor Wolf Kati, idén Radics Gigi hangjától volt elbűvölve a hazai és külföldi közönség.
– A visszajelzésekből hallom, hogy az utóbbi évek legjobb dobos gálája volt a mostani, elsősorban sokszínűsége miatt. Egyre több hangszerkiállító jön el a rendezvényre, amely már nem az üzletről, hanem a szakmai összetartozásról szól. Sok-sok mosolygó arcot láttam, ez egy boldog 19. dobosgála volt és már nagy erőkkel készülünk a 20. jubileumi gálára. – mondta el tapasztalatait lapunknak a szervező, Kármán Sándor (a kis fotón Manginivel).
A rendezvényen a műsoron kívül is adódtak szép pillanatok:
– Az egyik hangszerkészítő felajánlotta a sztárvendégnek, hogy próbálja ki pergődobjait és amelyik a legjobban tetszik neki, azt odaajándékozza. – osztotta meg  velünk a legemlékezetesebb pillanatot a szervező. – Az est lassan lezajlott, Mike Mangini az öltözőben volt már, de a hangszeres még mindig várta, hogy standjához látogasson. Végül, miután szóltunk neki, Mike kipróbálta a dobokat és már az elsők megtetszettek neki. A dob hangjára néhány hazainduló néző is odagyűlt, az öltözőben pedig Ibro, az Euro-African Playground dobosa is meghallotta, hogy “valaki a sarokban dobol” és kézi ütőshangszerével leült szemben Manginival. Így válaszolgattak egymásnak a dob nyelvén a rögtönzött örömzenélésen, miközben vagy hetvenen vették kamerával, telefononnal a spontán dobshow-t. Ilyen a dobgálák története alatt még sohasem adódott.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...