11.6 C
Cegléd
2024. május 17. péntek
spot_img

Cegléd május 11-én az egészség fővárosa lesz

Teljes körű szűrővizsgálat már egy nap alatt

Az egészség megőrzésének az egészséges életmód mellett elengedhetetlen része a rendszeres szűrővizsgálat. A tavasz és a nyár beköszöntével érdemes egy teljes körű kivizsgálást végeztetni, amelyre most lehetőség van akár egyetlen nap alatt, elkerülve a kellemetlen szervezést és várakozást. Május 11-én, szombaton 10.00 órától egész napos szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket Cegléden, ahol szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehetnek részt a Szabadság térre látogatók: prosztata (PSA) szűréssel, csontritkulás-csontsűrűségméréssel, koleszterinszint- és vérnyomásméréssel, asztma szűréssel, neuropátiás fájdalomszűréssel, bőrgyógyászati szűréssel, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlyméréssel várják a rendezvényre látogatókat.

„Az elmúlt négy év során több mint 47 ezer szűrést végeztek a szakemberek a programsorozat keretében, amelyből közel 11 300 esetben mértek figyelmeztető értéket. Azt látjuk, hogy van létjogosultsága egy olyan lakossági szűrőprogramnak, amely ingyenes, és egy nap alatt annyi szűrést végeztethet el a résztvevő, amennyi egyébként a magyar egészségügyi rendszerben hónapokat venne igénybe. A kiszűrt betegek a további teendőkről azonnali tanácsadás keretében értesülnek” – tette hozzá Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatokért és PR-ért felelős vezetője.

Egész napos kikapcsolódás a család minden tagja számára

A szűrővizsgálatok mellett érdekes programokkal várják az egész családot, amíg a felnőttek szűrnek a színpadi műsorok mellett, a kisebbeket bábszínház, kézműves sarok, arcfestés várja. Aki pedig egy kis szombati kikapcsolódásra vágyik, az meghallgathatja az érdekes előadásokat, megnézheti az elsősegély bemutatót, beállhat gyógytornázni, kipróbálhatja a fitnesz eszközöket vagy akár együtt tornázhat Katus Attilával.

A nőkről való gondoskodás jegyében a hölgyeknek kiemelt programokkal kedveskednek a szervezők, a Richter a Nőkért Program keretében beszélgethetnek Béres Alexandrával, aki praktikus életviteli tanácsokkal szolgál, valamint Rácz Zsuzsa írónővel, akitől szívbe markoló történeteket ismerhetnek meg a Richter Terézanyu pályázat kapcsán. A ceglédi Egészségvárosban tiszteletét teszi Dr. Gyarmati Andrea is, olimpikon, gyermekorvos és a Richter Aranyanyu Díj zsűritagja, akivel szintén a Richter a Nőkért sátorban találkozhatnak a látogatók. A beszélgetések között „Nőnek lenni jó” témájú játékos vetélkedőkkel várja az érdeklődőket Mann Dániel.

Az elmúlt évek során számos ismert személy állt a kezdeményezés mellé, így aki ellátogat a Richter Egészségvárosba, találkozhat még Jaksity Kata műsorvezetővel, Rudolf Péter színművésszel, valamint nem mindennapi módon, biciklin tekerve kérheti kedvenc slágerét Garami Gábortól a Class FM élő kívánságműsorában. A rendezvényen színpadra lép továbbá az Maglódi Mazsorett Csoport, Jam Land Hip-Hop Tánciskola, valamint a Relevé Tánciskola is.

Új ultrahang készülék a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetnek

A városlakók ráadásul nem csak egészségükért tehetnek szombaton, a Richter 2.000 000 Ft alapadományt ajánl fel a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet számára a Központi Röntgen osztály diagnosztikai tevékenységének fejlesztését szolgáló általános ultrahang készülék megvásárlásához, amely összeget minden látogató részvételével és minden egyes aktivitásával további 300 Ft-tal növelhet.

A részletes programról a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...