21.7 C
Cegléd
2024. május 22. szerda
spot_img

Csoda a templomban

Nyolc napos magyarországi koncertsorozatát zárta május 4-én Cegléden a hatvanfős holland Shirchadasj & band gospel együttes, amely a katolikus templomban adta elő ’Miracle–Csoda’ című egész estés, profi fény- és hangtechnikával ellátott műsorát. A jótékonysági turnét a kórus ötödik alkalommal szervezi közösen a Magyar Református Szeretetszolgálattal, idén a rendezvény bevételét a katasztrófahelyzetet átélt magyar családok javára ajánlották fel. A befolyt adományokból az MRSZ a bajba jutott családoknak nyújt segélyt és biztosít támogatást a helyreállítási munkákban.

– A Shirchadasj már a rendszerváltás előtt is koncertezett Magyarországon, többször jártak Cegléden, de az elmúlt három évben minden turnén adnak koncertet városunkban is. – avatta be lapunkat az előzményekbe a szervező Nagytemplomi Református gyülekezet lelkésze, Hánka Levente. – A koncertjeiken saját stílusukban, a gospel könnyed zenei műfaján keresztül dicsőítő dalokkal mutatják be azt az örömöt, amit Isten szeretetéből merítenek. A visszajelzések, a telt ház arra utalnak, hogy az Isten dicsőítésének ez a módja, Hozzá közelebb vivő élménnyel gazdagítja a résztvevőket. 

Kérdésünkre, hogy a tavalyi Nagytemplomi helyszín után, idén miért a Katolikus templomban rendezték a koncertet, a szervező-lelkész azt válaszolta, főként azért, “mert ott jobban érvényesül a zenekar által használt színpadtechnika, a katolikus templom jó akusztikájú és a fény és színpadi beállításokhoz jobb adottságokkal rendelkezik.” – Ezenkívül egy ez üzenet is volt arról, a felekezeteken átívelő összetartásról, ami helyi szinten jellemzi az egyházakat. – tette hozzá Hánka Levente.

Burgmann László fotói az eseményről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...