18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Elsőfokú riasztás

Szerdán az ország jelentős részén várható heves zivatar és felhőszakadás. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint a ceglédi mellett a bicskei, budaörsi, budapesti, dorogi, esztergomi, érdi, gyáli, pilisvörösvári, ráckevei, tatabányai, a tatai, a dabasi és a monori kistérségre adták ki a citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást. Ezeken a területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy egy-egy intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.
Ezzel együtt a szerda éjfélig szóló veszélyjelzés szerint nemcsak a várható felhőszakadás, hanem heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Így rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadékra és heves zivatarokra is készülni kell, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.
A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: szerdán a délelőtti órákban az ország középső területein fordulhat elő néhol intenzívebb zivatar, amelynek környezetében 20-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. A délutáni óráktól elszórt zivatarokra döntően a Dunántúlon (gyakrabban a délnyugati felében), illetve északkeleten (Heves, Nógrád, Pest és Jász-Nagykun egyes részein) lehet számítani. Néhol intenzívebb zivatar is lehet, amelyet 20-30 milliméternél is több csapadék, viharos, 70-80 kilométer per óra feletti szélroham is jégeső kísérhet – tették hozzá.
Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22 és 25, a középső és keleti országrészben 25 és 30 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.
mti – Fotó: idokep.hu/Szpeti

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...