23.2 C
Cegléd
2024. május 7. kedd
spot_img

Kerékpáros randalírozók

Ha ezek a száguldozó kerékpárosok elgázolnak valakit, és az áldozat elesik, akkor könnyen a kezét-lábát törheti, ha pedig beveri a fejét, akkor meg is halhat. Úgyhogy, szerintem ez már nem gyerekes csínytevés, hanem szándékos szabályszegés, valamint a gyalogosok testi épségének, életének veszélyeztetése! Azt javaslom, tegyenek fel közérdekű kérdést a ceglédi rendőrkapitányságnak, mit kívánnak tenni a jelenség ellen. A kerékpáros zsiványok még a rendőrség épülete előtt is a járdán közlekednek, de még soha nem láttam, hogy a rendőrök rájuk szóltak volna, vagy megbüntették volna őket!

Még várok egy kicsit, mert békés ember vagyok, de ha továbbra is naponta akarnak engem elgázolni a járdán az őrült kerékpárosok, akkor lehet, hogy magam teszek majd igazságot… Akkor is, ha ez önbíráskodásnak számít. Valakinek rendet kell tennie.

Üdvözlettel: Egy ceglédi gyalogos


A levelet továbbítottuk a rendőrség illetékesének. Beluzsárné B. Andrea Pest megyei szóvivő az alábbi levelet küldte:

Tisztelt Szerkesztőség! Számos balesetben részesként vagy okozóként kerékpáros személyek is részt vesznek. A balesetek bekövetkezésében jelentős mértékben szerepet játszik a kerékpárosok figyelmetlensége, a KRESZ ismeretének hiánya (kerékpáros közlekedés nem vizsga köteles), illetve annak figyelmen kívül hagyása. A gyalogos átkelőhelyen, illetve a járdán való kerékpáros közlekedés amellett, hogy szabálytalan, balesetveszélyes helyzeteket teremthet. A kerékpár dinamizmusa, mozgási sebessége és mozgási iránya más, mint egy gyalogosé, amely a járművezetőket megtévesztheti. Az útkereszteződésekben, a járdán, a gyalogos-átkelőhelyeken, de még a kerékpárutakon is sok szabálytalanságot követnek el a kerékpárosok, akik között még mindig gyakori az ittasan közlekedők aránya. Szintén sok esetben fordul elő, hogy a kerékpárosok úgy vesznek részt a közúti forgalomban, hogy a kerékpárt nem szerelik fel a kötelező tartozékokkal. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság az idei évben feladattervet készített, amely alapján 2013. márciusától az év végéig napi rendszerességgel, folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárral közlekedőket a kapitányság teljes illetékességi területén, így a levélíró által említett területeken is. Az ellenőrzések mellett prevenciós felhívásokkal, oktatásokkal, baleset-megelőzési kampányokkal igyekszünk a helyes közlekedésre szoktatni mind a gyermekeket, mind a felnőtt korosztályt. A gyermekek vonatkozásában sokat segíthet a szülői példamutatás, a gyermekek tanítása, játékos módon történő oktatása már óvodás, kisiskolás korban is. 

Tisztelettel: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság – Ceglédi Rendőrkapitányság

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...

A vártnál is sikeresebb volt a 660 perc sport

Cegléd 660 éve város. Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepség...

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...