14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Kerékpáros randalírozók

Ha ezek a száguldozó kerékpárosok elgázolnak valakit, és az áldozat elesik, akkor könnyen a kezét-lábát törheti, ha pedig beveri a fejét, akkor meg is halhat. Úgyhogy, szerintem ez már nem gyerekes csínytevés, hanem szándékos szabályszegés, valamint a gyalogosok testi épségének, életének veszélyeztetése! Azt javaslom, tegyenek fel közérdekű kérdést a ceglédi rendőrkapitányságnak, mit kívánnak tenni a jelenség ellen. A kerékpáros zsiványok még a rendőrség épülete előtt is a járdán közlekednek, de még soha nem láttam, hogy a rendőrök rájuk szóltak volna, vagy megbüntették volna őket!

Még várok egy kicsit, mert békés ember vagyok, de ha továbbra is naponta akarnak engem elgázolni a járdán az őrült kerékpárosok, akkor lehet, hogy magam teszek majd igazságot… Akkor is, ha ez önbíráskodásnak számít. Valakinek rendet kell tennie.

Üdvözlettel: Egy ceglédi gyalogos


A levelet továbbítottuk a rendőrség illetékesének. Beluzsárné B. Andrea Pest megyei szóvivő az alábbi levelet küldte:

Tisztelt Szerkesztőség! Számos balesetben részesként vagy okozóként kerékpáros személyek is részt vesznek. A balesetek bekövetkezésében jelentős mértékben szerepet játszik a kerékpárosok figyelmetlensége, a KRESZ ismeretének hiánya (kerékpáros közlekedés nem vizsga köteles), illetve annak figyelmen kívül hagyása. A gyalogos átkelőhelyen, illetve a járdán való kerékpáros közlekedés amellett, hogy szabálytalan, balesetveszélyes helyzeteket teremthet. A kerékpár dinamizmusa, mozgási sebessége és mozgási iránya más, mint egy gyalogosé, amely a járművezetőket megtévesztheti. Az útkereszteződésekben, a járdán, a gyalogos-átkelőhelyeken, de még a kerékpárutakon is sok szabálytalanságot követnek el a kerékpárosok, akik között még mindig gyakori az ittasan közlekedők aránya. Szintén sok esetben fordul elő, hogy a kerékpárosok úgy vesznek részt a közúti forgalomban, hogy a kerékpárt nem szerelik fel a kötelező tartozékokkal. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság az idei évben feladattervet készített, amely alapján 2013. márciusától az év végéig napi rendszerességgel, folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárral közlekedőket a kapitányság teljes illetékességi területén, így a levélíró által említett területeken is. Az ellenőrzések mellett prevenciós felhívásokkal, oktatásokkal, baleset-megelőzési kampányokkal igyekszünk a helyes közlekedésre szoktatni mind a gyermekeket, mind a felnőtt korosztályt. A gyermekek vonatkozásában sokat segíthet a szülői példamutatás, a gyermekek tanítása, játékos módon történő oktatása már óvodás, kisiskolás korban is. 

Tisztelettel: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság – Ceglédi Rendőrkapitányság

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...