27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Illés-napi ünnepség

Május 9-én, Áldozócsütörtökön, húsvét után a 40. napon ünnepli a kereszténység Jézus Krisztus mennybemenetelét. A Református Általános Iskola és Óvoda intézményei különböző programokkal tették emlékezetessé az ünnepet.

Az iskolában reggel nyolc órától az osztályok vetélkedők, egyedi feladatok megoldásával idézték fel a Bibliai történeteket, majd tíz órától ünnepi istentiszteletre gyűltek össze a Nagytemplomban. A programok Illés napi megemlékezéssel folytatódtak. Illés napon a magyar zeneszerző-énekesre, az Illés-együttes alapítójára, s egyben a Kossuth-díjas kántorra emlékeztek, akiről elsőként Cegléden neveztek el zeneiskolát, s Illés Lajos több egyházzenei művet is írt – tudtuk meg Arany Zsolt igazgatótól.

A produkciók bemutatása előtt Hánka Levente lelkipásztor köszöntötte a diákokat, pedagógusokat és az érdeklődőket. A felső tagozatos diákok és felkészítőik régi magyar rajzfilmslágereket dolgoztak fel és adtak elő, így ismét látható volt a Hupikék törpikék, Vuk, a Mézga család, Dr. Bubo és még sorolhatnánk. Szórakoztató és egyben tartalmas műsorok részesei lehettek a jelenlevők. Az iskola vezetősége ezúton köszöni minden résztvevőnek és felkészítőiknek a színvonalas produkciókat és programokat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...