26 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Bábos siker az Ugyerben

A Várkonyi István Általános Iskola Örkényi Úti Tagintézményének bábcsoportja a hétvégén Biatorbágyon járt, ahol a „Kezemben a kobakom” gyermekbáb találkozón bemutatta a Három kismalac című mesét. A kis csoport nagyon szép előadást adott, a négytagú zsűri értékelése alapján a megyei seregszemlén II. helyezést ért el, mellyel az Egerben tartandó Országos bemutatón Pest megyét képviselhetik.

Az iskolában már korábban is működött bábszakkör, ám a jelenlegi csapat szeptemberben alakult meg. A bábcsoportunk neve Vadrózsák, 10 halmozottan hátrányos helyzetű tehetséges gyermekből áll, akik között leginkább ötödikes, hatodikos és egy nyolcadikos tanuló van. A gyermekek nagyon lelkesen készültek a találkozóra, a próbák vidáman teltek.

A szakkör célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek a bábozás rejtelmeivel, egy kicsit mással foglalkozzanak, mint az általános tanóra. A bábozás éppen a nehezen megnyíló, befelé forduló, önbizalomhiányban küszködő gyerekek számára jelent jó gyakorlási és tanulási terepet, ezen a játékformán keresztül fejlesztjük kommunikációs, önkifejező képességeiket.  A báb mögötti védelemben, kis lépésekben tudnak a gyerekek megküzdeni a társas élet csoportban előbukkanó kihívásaival, kockázatos helyzeteivel. A cél az, hogy szépen lassan a báb mögül előjöjjön egy magabiztosabb, nyíltabb viselkedést megkockáztató gyermek, aki már ügyesen használja a kommunikációs eszközöket, felmeri vállalni és tudja kifejezni gondolatait, érzéseit. De ehhez szükség van a bábozás, mint játékforma ismeretére, szeretetére, és kifejezési módként való használatára. Az iskolában nagyon szeretnek a diákok bábszakkörre járni, próbálják a bábokat saját kis személyiségükkel életre kelteni.

A Biatorbágyi Gyermekbáb Találkozón nagyon jól éreztük magunkat, az elért siker önbizalmat, magabiztosságot adott a csapatnak, ennek köszönhetően még nagyobb erővel és motivációval készülünk az egri országos bemutatkozásra.

Czeróczkiné Medgyes Marinetta – Bábcsoport vezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...