19.1 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Bábos siker az Ugyerben

A Várkonyi István Általános Iskola Örkényi Úti Tagintézményének bábcsoportja a hétvégén Biatorbágyon járt, ahol a „Kezemben a kobakom” gyermekbáb találkozón bemutatta a Három kismalac című mesét. A kis csoport nagyon szép előadást adott, a négytagú zsűri értékelése alapján a megyei seregszemlén II. helyezést ért el, mellyel az Egerben tartandó Országos bemutatón Pest megyét képviselhetik.

Az iskolában már korábban is működött bábszakkör, ám a jelenlegi csapat szeptemberben alakult meg. A bábcsoportunk neve Vadrózsák, 10 halmozottan hátrányos helyzetű tehetséges gyermekből áll, akik között leginkább ötödikes, hatodikos és egy nyolcadikos tanuló van. A gyermekek nagyon lelkesen készültek a találkozóra, a próbák vidáman teltek.

A szakkör célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek a bábozás rejtelmeivel, egy kicsit mással foglalkozzanak, mint az általános tanóra. A bábozás éppen a nehezen megnyíló, befelé forduló, önbizalomhiányban küszködő gyerekek számára jelent jó gyakorlási és tanulási terepet, ezen a játékformán keresztül fejlesztjük kommunikációs, önkifejező képességeiket.  A báb mögötti védelemben, kis lépésekben tudnak a gyerekek megküzdeni a társas élet csoportban előbukkanó kihívásaival, kockázatos helyzeteivel. A cél az, hogy szépen lassan a báb mögül előjöjjön egy magabiztosabb, nyíltabb viselkedést megkockáztató gyermek, aki már ügyesen használja a kommunikációs eszközöket, felmeri vállalni és tudja kifejezni gondolatait, érzéseit. De ehhez szükség van a bábozás, mint játékforma ismeretére, szeretetére, és kifejezési módként való használatára. Az iskolában nagyon szeretnek a diákok bábszakkörre járni, próbálják a bábokat saját kis személyiségükkel életre kelteni.

A Biatorbágyi Gyermekbáb Találkozón nagyon jól éreztük magunkat, az elért siker önbizalmat, magabiztosságot adott a csapatnak, ennek köszönhetően még nagyobb erővel és motivációval készülünk az egri országos bemutatkozásra.

Czeróczkiné Medgyes Marinetta – Bábcsoport vezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...