14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Virágokkal, szebb Ceglédért

Cegléd Város Önkormányzata több éves hagyományt folytatva idén is meghirdette Környezetszépítési és Környezetvédelmi Programját, amelynek ez évben is része a „Szebb, virágosabb Ceglédért” pályázati kiírás. Akik jelentkeztek – családi, társasházi, intézményi és egyéb kategóriában – virágpalántákat igényelhettek a várostól, melynek kiosztására május 15-én, a Várvag Kft. kőrösi úti telephelyén került sor.

Az érkezőket Földi László polgármester köszöntötte, aki maga is részt vett Kovács József főkertésszel a virágok kiosztásában. Ötödik alkalommal hirdették meg a „Szebb, virágosabb Ceglédért” versenyt, amelyre idén 82 családi-, 21 társasház, 28 intézmény jelentkezett, az egyéb kategóriában négyen vettek részt – tájékoztat Kovács József főkertész.

Akik beneveztek ebbe a mozgalomba, azokat várták a virágosztásra és – nem véletlenül – a fagyosszentek közvetlen környékén, figyelve arra, hogy a későbbiekben a növények ne legyenek kitéve a május végi hidegnek. Egynyári palántából 5000 darabot osztottak szét, de futómuskátliból is 300 darabra volt igény.

Mint megtudtuk, a futónövényeket előszeretettel használják a társasházaknál, míg az egynyáriak családi házaknál, intézményeknél népszerűbb. A főkertész azt is elárulta: örül ennek a több esztendős hagyománynak, aminek sikerét igazolja az érdeklődők száma is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...