19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Superbike ceglédi indulókkal

Aki szereti a motorokat, annak nem szabad kihagyni a Hungaroringen megrendezett május 18-19-i Nyílt Nemzetközi Bajnokságot, ahol még ceglédi versenyzőknek is szoríthatunk. Stock 600-ban Oldal Imre (alsó fotó), Superbike kategóriában pedig Bezzegh István (felső fotó) áll rajthoz. Nemcsak Cegléden nagy az érdeklődés, hanem országosan is, hiszen a teljes magyar gyorsasági motor sport képviselteti magát. Bezzegh Istvánt kérdeztük a részletekről.
– Az egész magyar mezőny ott lesz a Talmácsitól kezdve. Öt kategóriára írták ki a bajnokságot: 125 sport, stock 600, super sport 600, stock 1000 és superbike, ebben indulok én is BMW motorral. Mindegyik kategóriában 40-50 induló lesz. A magyarok mellett cseh, szlovák és román motorosok küzdenek majd. 9 órától edzések, majd a  kvalifikáció zajlik és délután kerülnek megrendezésre a versenyek. Mindkét nap egy-egy különálló verseny zajlik majd minden kategóriában.

– Izgalmas és jó versenyek várhatóak, érdemes lesz tehát kilátogatni a Hungaroringre. Az elmúlt  futamod nem sikerült túl jól. Elmeséled mi történt Szlovákiában?
– Az első  nemzetközi  futamokat a Szlovákia Ringen rendezték. Az első futam közepesre sikerült, a 42-es mezőnyben a 9. rajtkockát szereztem meg. A futamra egy bátor húzás mellett döntöttem, mert lehűlt a levegő és úgy gondoltam, másik gumi keveréket választok. Nem vált be a stratégia, mert nem hűlt vissza eléggé az aszfalt, így a hátsó guminak nem volt elég tapadása és nem lehetett rendesen kigyorsítani a kanyarokból. Végül a magyarok között a negyedik, a nemzetközi mezőnyben pedig a hetedik lettem. A vasárnapi futam előtt nagyot bakiztunk. Jól sikerült az időmérő, a nyolcadik pozíciót szereztem meg, de a verseny előtt későn került a motorra az első kerék és keveset volt rajta a gumi melegítő. A felvezető körben próbáltam melegíteni, de úgy rajtoltam, hogy nem volt meg a megfelelő hőfoka. Az első balos kanyarnál 180-as tempónál sikerült is eldobnom a motort. Sokat pörgött a motor is és én is, azt hittem sosem állok meg. Nem vesztettem el az eszméletemet, de azért el kellett gondolkodnom, hogy fel tudok állni, vagy nem. Bevittek a dunaszerdahelyi kórházba, belső zúzódásokat és részleges izomszalag-szakadást szenvedtem. Most már jól vagyok, a motoromat is sikerült helyrehozni és várjuk a hungaroringi futamokat…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...