21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

A boroké volt a főszerep

Hatodik alkalommal, május 19-én rendezte meg Cegléd Város Önkormányzata a Nyitott Pince Napokat. A borászok több pincészetben várták a borkedvelőket ezen a napon – volt aki az önkormányzat által indított buszjárattal, volt aki kerékpáron és akadt aki lovaskocsin érkezett a rendezvényre, melynek célja a ceglédi borok és borászatok népszerűsítése.

Hogyan lehet a legegyszerűbben, a leggyorsabban és – egy napra nézve – a legtartalmasabban megismerni városunk és környezetének borait, s azok készítőit és ha már róluk beszélünk: az otthont adó pincészeteket? A válasz egyszerű: adott egy nap, ami erre hivatott és amivel – a jelek szerint – sokan éltek is. Ami bizonyosan jót jelent: az érdeklődés. 

Idén hét borászat képviseltette magát és vett részt a VI. Nyitott Pince Napon. Pünkösd vasárnapján minden borásznál kedvezményesen lehetett megvásárolni a finom italokat, melyeket Cegléden és környékén termeltek. Az Arany Pincészetben Paska László ismertette a borokat a készülő étel mellett, a Füle Családi Borászatnál kellemes muzsikaszó mellett élvezhette minden látogató a finom borok ízét, ahol Füle Dénes köszöntötte az érkezőket, míg a Klément Borház borait Klément György mutatta be. Jó hangulat jellemezte a Fekete Pincészetet is, ahol a házigazda Fekete György kínálta a finom innivalót és sok érdeklődő volt kíváncsi a Molnár Családi Borászatra is. A bortúra utolsó két állomásaként a Kökény és Fia Családi Borászatnál Kökény Benő, majd az Aranyhegyi Pincészetnél Ifj. Pálinkás Miklós ismertette pincészetük termékeit. 

A pincészetek reggel 10-től este 6-ig fogadtak mindenkit ezen az igen jóhangulatú napon, aminek hagyományteremtő jellege talán éppen abban az érdeklődésben gyökeredzik, ami az idei Nyitott Pince Napok sikerét is igazolja. Amihez persze elengedhetetlen a jó bor is…

Az eseményről készült képes riport Szokolai Attilától megtekinthető itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...