14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Színházi kaland – Táncsics módra

És mielőtt bárki elfogultsággal vádolna: egyetlen rokonom, közeli ismerősöm sem állt aznap este a színpadon. A műsor pusztán önmagáért tetszett: mert jó volt, mert látszódott rajta a pedagógusok maximalizmusra törekvő munkája, és ami a legfontosabb, a gyerekek tehetsége, odaadása, ötletessége.

A látottak után – már csak kíváncsiságból is – nem hagyhattam ki az alsó tagozat bemutatkozását sem. Próbáltam magam – legalábbis az elvárásaimat – visszafogni: apró gyerekekről van szó, nincsen még gyakorlatuk, sokuk még életében színházban sem volt, nemhogy színpadon… Féltem, hogy csalódás ér…

Ugye, már senkit nem lep meg, ha azt írom: a látottak most is sokszorosan felülmúlták a várakozást. Olyan szárnyaló énekhangokat, gyönyörűen muzsikáló zenész-csemetéket, „csupa ritmus” táncosokat láttam, hogy megállapítottam: nem kell nekem Ének iskoláját és egyéb tehetségkutató műsorokat nézni… Itt van élőben előttem: igaziak, eredetiek és szemmel láthatóan élvezik azt, amit csinálnak. Nyoma sincs lámpaláznak, mesterkélt mosolygásnak, természetesek, magabiztosak és tehetségesek. Ha ki kellene emelnem valamelyik produkciót, bizony nagy bajban lennék.  

A finálé megható pillanataiban – amikor diák és pedagógus túl az izgalmakon együtt integetett mosolyogva a színpadon – az jutott eszembe: nem bírálat, hanem köszönet és tisztelet illeti azokat a tanárokat, akik időt és energiát nem kímélve lehetővé tették, hogy gyerek, szülő, közeli és távoli rokon – vagy csak egyszerű kíváncsiskodó – részese lehessen ennek az estnek.

Szeretném név szerint felsorolni őket, de hosszú lenne a sor, úgyhogy minden néző nevében hadd mondjak csak annyit: köszönjük.

Képes riportunk itt..

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...