14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Diákok Pünkösdről


Csókás Bianka Annabell 2.m osztályos tanuló: –
Templomba megyünk, és Bibliát olvasunk, amelyből megismerjük a különböző történeteket. Innen tudjuk, hogy Jézus 40 napig a földön maradt, a tanítványokkal. A tanítványok kiválasztották Mátyást 12. apostolnak. Eljött a Szentlélek, és több mint 3000 ember keresztelkedett meg.

Hensch Boróka Gyöngyvér 2.m osztályos tanuló: – Pünkösdkor a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük. A tanítványok sorsot vetettek és Mátyást választották apostolnak a bűnt elkövető Júdás helyett, aki megbánta tettét. Ezen a napon 3000 ember keresztelkedett meg.

Karácsonyi Aliz 2.m osztályos tanuló: –Nem kell iskolába jönni, és ilyenkor ünnepségeket rendeznek. A Bibliából tudjuk, hogy 3000 ember keresztelkedett meg ekkor. Jézus a tanítványokra küldött Szentlelket. A tanítványokat a más nyelveken beszélők is értették, mintha anyanyelvükön szóltak volna hozzájuk.

Katona Henrietta 4.c osztályos tanuló: –A keresztény egyház egyik fő ünnepe. Számomra Pünkösd azt jelenti, hogy Istenhez térek, mint Péter szavára a 3000 ember, hiszen Isten nekünk a második apukánk.

Szeker Krisztina 7.b osztályos tanuló: –Pünkösd ünnepe azt jelenti, hogy a Szentlélek újra eljön, és az emberekben elkezd munkálkodni, akik pedig ezt már megtapasztalták, azokban megújul, megerősödik a Lélek.

Turó Zoltán 7.b osztályos tanuló: –A Szentlélek újjászül bennünket. Hitet, erőt ad. Közvetít egy új és jobb lehetőséget az életre. Pünkösdkor még inkább ráirányítják figyelmünket a Szentlélekre. Az emberek reménykednek és hisznek az Úr Jézus eljövetelében. Lelkük megtisztul szabadnak, és boldognak érzik magukat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...