19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Vízi világ a kertben

Növények kiválasztásánál a tetszetősség mellett, figyeljünk arra, hogy a víz tisztaságáért felelős növények se maradjanak ki. A tó mélyvízi zónájába telepíthető a tavirózsa. Nem kedveli az áramló vizet, ezért a szökőkúttól távol helyezzük el. Nagyon jó oxigéntermelő a víziboglárka.Vízinövényeket speciálisan kialakított lyukacsos kosárba, vízinövény földbe ültessük. A vízisaláta és vízijácint a víz felszínén lebeg, ezzel a nyári forróságban beárnyékolják a vízfelszínt.

Utolsó és egyben legjobb rész a halacskák betelepítése. Mindig szakáruházban vásároljunk egészséges halakat, egy ajándékba kapott hal, még ha egészségesnek is tűnik, áthozhat fertőzést a tavunkba. Egy 10 m3-es tóba 10-12 halnál többet ne tegyünk. Etessük őket mindig ugyanabban a napszakban. Pár nap után már szinte kiugranak a vízből az etetési időszakban.

Ha valaki kedvet kapott a tóépítéshez, de nincs kertje, ne keseredjen el, balkonon is ki lehet alakítani egy aprócska vízi világot. Egy fémlavór, félbevágott hordó, vagy dézsa ideális lehet a “tavacska” kialakítására. Ez túl azon túl, hogy szép dísze lesz a teraszunknak, balkonunknak, a madaraknak itatóként is szolgálhat.

Kerti tó kialakításáról, szűrők szivattyúk beszereléséről, vegyszerek helyes használatáról további információt adunk, bemutatókat tartunk az Oázis kertészetben a június 8-án szombaton délelőtt 9-12 óráig megrendezésre kerülő Tavas Nyílt napunkon, ahol 20%-os kedvezményt adunk minden tóépítéshez szükséges kellékre.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...