21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Rendhagyó teremavató

A fiatalon elhunyt szőlész-borász hallgatójára, Beck Péterre emlékezett szombaton a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kara. A ceglédi halgató az intézmény jogelődjében a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Kertészeti Főiskolai Karán végzett kertészmérnökként, 1980-ban. Sajnos, pályafutása korai halála miatt nem teljesedhetett ki. Két kisgyermeke maradt árván, akik immár felnőttként vettek részt az édesapjuk tiszteletére tartott emlékünnepségen.

Az esemény apropóját az adta, hogy Beck Péter emlékére – egyúttal azon hallgatók emlékére, akik a főiskolán végeztek és már nincsenek az élők sorában – az Oktatási Iroda korábbi szobáiból átalakított tantermeket a kar róla nevezte el. A tantermek felújításához jelentős anyagi támogatással járult hozzá Beck Péter családja.

Egykori társukra meleg szavakkal emlékeztek Péter csoport- és évfolyamtársai, valamint a családtagok közül bátyja, Beck György. Mint elhangzott, Péter kiválóan fotózott, képeit ma is őrzik a főiskolán, a mai hallgatók is azok alapján felelnek a növényfelismerés vizsgán. Péter a sportban is sikeres volt, tagja volt Magyarország nemzeti csapatának, a magyar férfi vízilabda-válogatottnak. Beck Péter családja – édesanyja, bátyja, felesége és gyermekei – is jelen volt a teremavatón.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...