14.5 C
Cegléd
2024. május 29. szerda
spot_img

Ungvári Miklós világkupa ezüstöt szerzett

A CVSE-KÖZGÉP felnőtt válogatott judosai  Bukarestben vettek részt a hétvégén, a soron következő európai Open versenyen. A 30 ország 170 versenyzőét felvonultató viadalon felemásan szerepeltek a ceglédi versenyzők. Majer Tibor 60kg-ban ipponnal győzött egy izraeli versenyző ellen, utána azonban vereséget szenvedett egy szlovén versenyzőtől, s így nem jutott a legjobb nyolc közé. 

A 73kg-ban volt a legtöbb induló. 39 fő mérlegelt, s ebben a súlycsoportban sok nemzetközileg jegyzett versenyző is a mezőny tagja volt. Ungvári Attila sajnos hosszabbításban vereséget szenvedett egy német versenyzőtől, s így kiesett. Jobban sikerült a verseny olimpiai ezüstérmes bátyjának, aki kezd beleerősödni új súlycsoportjába. Miklós négy ippon győzelemmel, sorrendben: lett, moldáv, cseh és olasz versenyző legyőzésével jutott döntőbe, ahol egy vitatható kétes akcióval kapott ki orosz riválisától. A dobást Miklós indította, majd ezután mindketten a hátukra érkeztek, s a bírók úgy látták az orosz belekontrázása volt az eredményes. 

Miklós hétvégén mutatott teljesítménye, azonban minden dicséretet megérdemel. A három versenyző ezután Leibnitz-be utazott edzőtáborba. Jővő héten a két Ungvári a Miami Grand-Prix-en vesz részt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...