23.2 C
Cegléd
2024. május 2. csütörtök
spot_img

Dzsesszkoncert Pannonhalmán

A ceglédi Tánczos Jazz Quartet vendégszereplésével kezdődik ma dzsesszkoncertsorozat a Pannonhalmi Apátsági Pincészet teraszán. A műsor előtt kamarakiállítás nyílik a Ceglédi Dobmúzeum anyagából a pincészet présházában.
A Tánczos Jazz Quartet klasszikus dzsesszt játszik, a kiállításon pedig az ütőhangszer-gyűjtemény néhány különlegességét, köztük a Leonardo da Vinci által tervezett dobgépet mutatják be. A programsorozat folytatásaként a dzsesszdobosként indult, majd szólóénekesként a popvilágban is népszerű Emilio lép fel zenekarával július 7-én, koncertjén saját szerzeményeit is megszólaltatja.
A döntően improvizációs zenét játszó Random Trip együttes koncertjén közreműködik Sárik Péter dzsesszzongorista, énekesként pedig Tóth Verát és a dominikai Kasait hallhatják az érdeklődők. Az East Gypsy Band augusztus 9-én játszik a Dzsesszterasz koncertsorozatán. Balázs Elemér legújabb formációjának vendégfellépője az amerikai Tim Ries lesz. Koncerteknek ad helyet a pannonhalmi apátság-beli Viator étterem terasza is. Boogie, azaz Csemer Boglárka lép fel zenekarával június 21-én. A popzenei hangzásvilágú Gébert-Ulbert Project Pákai Petra énekessel koncertezik július 19-én.
A klassszikus blues mellett elkötelezett székesfehérvári Mojo Workings és a győri Dániel Balázs Boogie Woogie Triója szerepel a nyári koncertek záró programján, augusztus 16-án. A boogie-t játszó trióval az ausztriai zongorista, Robert Roth lép fel vendégként.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...