14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Idén kezdődik a vasútépítés

Az elmúlt évtizedek legnagyobb vasútépítése a tervek szerint 2025-re készül el teljesen. Akkor a vonatok 160 km/h sebességgel közlekedhetnek majd rajta. – A vasúti közlekedés és általában a közlekedés fejlesztése kiemelt téma volt a Pest Megye Önkormányzata által szervezett térségi egyeztető fórumsorozat vecsési állomásán. 

Itt mutatkozott be elsőként a megyében a fővárost elkerülő új, elsődlegesen vasúti teherforgalmat lebonyolító V0 koncepciója is. “A V0 kiemelt jelentőséggel bíró beruházás, amely megoldást találna arra az alapvető problémára, ami abból származik, hogy az országon áthaladó mind nagyobb teherforgalom csak a fővároson, illetve a Déli összekötő vasúti hídon keresztül áramlik át.” – hangzott el a fórumon. “A jelenlegi pálya egyszerűen nem képes kiszolgálni az ipari és kereskedelmi igényeket. (…) Következményeit tekintve a V0 jelentősen túlmutat a logisztikai ágazat fejlődésével kapcsolatos kérdéseken. Az új vasúti pálya és a hozzá tartozó forgalmi csomópontok ugyan nem jelentenek garanciát a fejlődésre,” de

“Pest megye érdeke az, hogy a bővülő teherforgalom ne csak áthaladjon a megyén, hanem jelentős hozzáadott értéket teremtsen, ne csak a közvetlenül érintett településeken (Bicske, Martonvásár, Ercsi, Kiskunlacháza, Dabas, Ceglédbercel, Cegléd), hanem a megye teljes logisztikai övezetében.” 

Forrás: pestmegye.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...