21.1 C
Cegléd
2024. május 2. csütörtök
spot_img

Idén kezdődik a vasútépítés

Az elmúlt évtizedek legnagyobb vasútépítése a tervek szerint 2025-re készül el teljesen. Akkor a vonatok 160 km/h sebességgel közlekedhetnek majd rajta. – A vasúti közlekedés és általában a közlekedés fejlesztése kiemelt téma volt a Pest Megye Önkormányzata által szervezett térségi egyeztető fórumsorozat vecsési állomásán. 

Itt mutatkozott be elsőként a megyében a fővárost elkerülő új, elsődlegesen vasúti teherforgalmat lebonyolító V0 koncepciója is. “A V0 kiemelt jelentőséggel bíró beruházás, amely megoldást találna arra az alapvető problémára, ami abból származik, hogy az országon áthaladó mind nagyobb teherforgalom csak a fővároson, illetve a Déli összekötő vasúti hídon keresztül áramlik át.” – hangzott el a fórumon. “A jelenlegi pálya egyszerűen nem képes kiszolgálni az ipari és kereskedelmi igényeket. (…) Következményeit tekintve a V0 jelentősen túlmutat a logisztikai ágazat fejlődésével kapcsolatos kérdéseken. Az új vasúti pálya és a hozzá tartozó forgalmi csomópontok ugyan nem jelentenek garanciát a fejlődésre,” de

“Pest megye érdeke az, hogy a bővülő teherforgalom ne csak áthaladjon a megyén, hanem jelentős hozzáadott értéket teremtsen, ne csak a közvetlenül érintett településeken (Bicske, Martonvásár, Ercsi, Kiskunlacháza, Dabas, Ceglédbercel, Cegléd), hanem a megye teljes logisztikai övezetében.” 

Forrás: pestmegye.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...