21.2 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Egy év mérlege a közétkeztetésben

„Mint minden változás és újtól való félelem a szolgáltatóváltás is így hatott ránk. Azt a gyakorlatból tudjuk, hogy a jó dolgok a rossz mellett aránytalanul eltörpülnek, s az azoktól való félelmünk rányomja bélyegét az új befogadására. Amikor megtörtént a szolgáltatóváltás kritikus szemmel ízlelgettünk, méregettünk, akarva, akaratlanul összehasonlítgattunk. Talán még azt is akartuk, hogy a régi jobb legyen, mint az új. Teltek a napok, hetek, talán még a hónapok is, amikor azért már egyértelműen kirajzolódott, hogy rosszabbul nem jártunk, s örömmel fogadtuk, hogy a virsli helyett megjelentek a szárnyas húsok, köztük a rántott csirkemell, amit eddig a közétkeztetésben nem kaptunk. A levesek, főzelékek, savanyúságok általában finomak, házias ízeket idéznek. Többször kapunk tejterméket és a péksütemények is változatosabbak. 

Azt tudnunk kell, hogy a közétkeztetésben ahol több ezer adagról van szó, olyan, hogy mindenkinek jó legyen, nem létezik.  Aki nap, mint nap főz, az tudja, hogy otthon sem kerül mindig hús az asztalra, és egy családon belül is nehéz minden családtag kedvére egyszerre finomat főzni. A közétkeztetésben ezt még nehezebb megvalósítani, de figyelembe veszik kéréseinket, kikérik véleményünket. Fontos számukra a személyes kapcsolattartás, ezért többször is kilátogatnak az intézményekbe, valamint alkalmanként az óvodavezetői munkaközösség értekezletén is részt vesznek. 

A mennyiség elegendő, éhesen egy gyermek sem marad. Ha valamilyen feltét nem ízlik a gyermekeknek, vagy esetleg kevés a müzli és még ennének, kenyeret és vajat mindig tudunk pótlásként adni. Igyekeznek változatosan elkészíteni az étlapot, ha valami észrevételünk van ezzel kapcsolatban, akkor ezt mindig meg tudjuk beszélni. 

A gyerekek szívesen fogadják a zöldborsó főzeléket, paradicsomos húsgombócot, paradicsomlevest, paradicsomos káposztát, tésztaféléket, rántott húst.” 

További óvodák véleményezése elolvasható a cég honlapján.

A TS Gastro Kft. ezúton kíván kellemes vakációt a gyermekeknek!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...