14.7 C
Cegléd
2024. május 26. vasárnap
spot_img

Vadászati kultúra és törvény

 

Az albertirsai rendezvényen Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke tartott diavetítéssel egybekötött színvonalas előadást a Vadászati Kulturális Egyesület céljairól. Bevezetőjéből kiderült az is, hogy a világban nincs olyan ország, ahol a vadászati kultúrával egy egyesület külön foglakozna. Magyarországon viszont a Kulturális Egyesület azon fáradozik, hogy a vadászatot, mint az ember és a természet viszonyának egyik legősibb formáját méltóvá tegye nemes hazai hagyományainkhoz. Egyesíteni törekszik mindazon vadászokat, természetbarátokat és környezetvédőket, akik hajlandók szövetségre lépni a magyar vadászati kultúra és etika fejlesztésére. (Az Egyesület az országot négy régióra osztotta fel és a térségünk Közép-magyarországi régióba tartozik (Pest-Komárom-Nógrád-

Fejér megye) amelynek elnöke én lettem. Szeretettel várom mindazok jelentkezését, akik ebben a munkában részt szeretnének venni.)

Szabó Ferenc a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti, halászati és vadászati főosztályának főosztályvezető helyettese az új készülő vadászati törvényről, a 2016. évi vadászterületek újra felosztásáról tartott előadást. Lehetőségünk volt az új törvény tervezetében betekinteni és javaslatainkkal kiegészíteni. 

Vadászüdvözlettel: Mészáros Iván

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...