11.4 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Legyen balesetmentes a nyári szünet

Cegléden a Szent Imre herceg utca és Pesti út kereszteződésénél 2013. június 07-én a délelőtti órákban egy gépkocsivezető az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére bement a kereszteződésbe és elütött egy szabályosan közlekedő kerékpárost, akit a mentők a kórházba szállították.

A Ceglédi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy nagyobb figyelemmel, fokozott óvatossággal vegyenek részt a közúti forgalomban!  


Sok éves tapasztalat mutatja, hogy a vakáció alatt megnő a közúti balesetet szenvedők száma. 

Mindenek előtt a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, mondják el, hogyan kell közlekedni. A balesetek leggyakoribb oka a rohanás, a körültekintés nélküli úttestre lépés, a tömegközlekedési eszközök megállóiban álló járművek takarásából való kilépés és a kerékpározással összefüggő – sokszor hangoztatott – szabályszegő magatartás.

Beszéljük meg a gyerekekkel a gyalogosközlekedés alapszabályait! Például, hogy hol van elsőbbsége a gyalogosnak az úttesten való áthaladáskor, átkeléskor, mit kell tenni, mielőtt lelépünk az úttestre. 

A szabályos kerékpározás elsajátításához az alapokat gyakran át kell ismételni, ellenőrizni kell a védőfelszereléseket és a kerékpár állapotát a jó idő beköszöntével. Ha már tudja a gyermek, hogy hol szabad kerékpározni, melyek a kötelező felszerelések, illetve be is tudja ezeket a szabályokat tartani, még mindig nem biztos, hogy célszerű elengedni önállóan kerékpározni! Ezért mindig figyeljenek oda gyermekeikre, ne engedjék el őket egyedül hosszabb távolságra. 

A gépjárművezetőket, pedig arra kérjük, hogy figyeljenek a gyalogos és kerékpározó gyermekekre, legyenek türelmesek és tartsák be a szabályokat!

Cegléd, 2013. június 10.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...