11.3 C
Cegléd
2024. május 17. péntek
spot_img

A legjobb helyre került

A szombati főzőverseny sem maradhat el, közel 30 főzőhelyen mérik össze amatőr és profi csapatok tudásukat a nagyszínpad mö­götti tisztáson. Idén úgy gondoltuk, hogy a verseny végeztével nem szűnik meg a laskakóstolás, minden kitelepülő vendéglátós vállalta, hogy szombat és vasárnap is főznek laskát, a nyertes csapatok receptjei alapján. A verseny hangulata garantált, hiszen a Class FM népszerű műsorvezetője Rákóczi Feri lesz a vendégünk, aki jó házigazda módjára minden bográcsba belekontárkodik, süt, főz, majd a nap végén a zsűrinek segít a pontok jó elosztásában. Akiket nem a bendőjük vezérel, azok számára a számtalan programot ajánlunk, hiszen négy szponzorunk kézműves foglalkozással, kreatív és ügyességi játékokkal várja a legkisebbeket és a legnagyobbakat egyaránt. És nem felejtkeztünk el a sztárfellépőkről sem a 3 nap alatt, fellép Majka, az Animal Cannibals, Kocsis Tibi, Tolvai Reni, a Carbonfools, Takács Tamásék és a jó öreg Old Boys, akiknek muzsikájára azt hiszem minden berozsdásodott láb táncra perdül Buddy Holly, Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry dallamaira. 

És itt kell megemlíteni a Vágtát, amely idén a fesztivál harmadik napján kap helyet, és boldogok vagyunk, hogy a Nemzeti Vágta Igazgatósága a sok jelentkező közül Ceglédet jelölte alkalmasnak, könnyen megközelíthetőnek, jól szervezettnek egy ilyen roppant nagy esemény befogadására. A helyszín és a remek környezet elvarázsolta őket. Számukra egy jól szervezett, nagy látogatottságú rendezvény volt a cél, amely mellé elfér a Vágta.  A Nemzeti Lovasprogram része, hogy a laikusok széles körét megnyerjék a lovassportnak. Ezért Cegléden összehoztuk a kellemest a hasznossal, hogy meglássuk érdekli-e az embereket a lovaglás, a lovassportok, bemutatók. Mi úgy véljük igen, hiszen Cegléden és környékén az elmúlt időszakban több lovasiskola is nyílt. Az iskolákban a mindennapos testnevelés lovaglással is kiváltható. A kisgyermek megszereti a sportot, fegyelmet, kitartást tanul és megszereti az állatot. És nem utolsósorban nekünk magyaroknak mindig is végig kísérte történelmünket a ló, a hátas, a paripa, hiszen lovas nemzet vagyunk. Ezen célok érdekében van a két rendezvény összevonva. A szándék és az akarat összeért, amikor a városvezetés is rábólintott a felkínált lehetőségre. Majd hamarosan a szavakat tettek követték és megkötöttük a szerződést. Jelenleg 11 lovas jelentkezett a Ceglédi Vágtára a térségből, de a 16 páros (ló és lovas) a maximum, amit befogadhatunk. Ezen a lovasünnepen a Vágta előfutamai mellett szervezünk díjugratást is számtalan kategóriában, de ezen kívül lesz pónibemutató- és lovaglás, póni fogathajtás, amelyet a bátrabbak ki is próbálhatnak és szabadidomítás a Hamza család jóvoltából. Ez utóbbi egy olyan válfaja a természetes ló kiképzésnek, ahol szerepet kapnak az extra, show-szerű elemek is, de ugyanakkor az alapvető képzési skála és a ló-ember közti  bizalmi kapcsolat is meg van, sőt tökéletesedik. Show-elem lehet a ló farán állni kompliment (amikor a ló lábtőre ereszkedik) közben, hátrafelé ágaskodni, ló farára dőlve ágaskodni illetve fekvő lovat lóval átugrani, de persze a mutatványoknak csak a fantázia szabhat határt. És a nap zárásaként Pintér Tibor, színművész a Komáromi Lovasszínház, művészeti vezetője lesz a vendégünk lovas produkciójával. Levezetőként pedig Ceglédi Vágtán mi más, ha nem egy ceglédi zenekar szórakozatja a nagyérdeműt, a Zanzibár zenekar egy új, de ütőképesebb felállásban frenetikus koncerttel várják a ceglédi barátaikat. 

Reméljük, a színes programkavalkádból mindenki megtalálja a számára kedves elfoglaltságot. Kollegáim mind három nap azon lesznek, hogy Önök önfeledten tudjanak szórakozni, kikapcsolódni a rendezvényen, a strandfürdőben vagy az Aquaparkban. Kérem, látogassanak el Cegléd nyárindító rendezvényére és a saját szemükkel bizonyosodjanak meg, illetve mutassuk meg, hogy Cegléden van létjogosultsága egy ilyen hatalmas rendezvénynek is. 

László Ditta rendezvényszervező – Cegléd Város Önkormányzata

(A Ceglédi Panoráma legfrissebb száma a fenti címlapképre kattintva lapozható.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...