27.3 C
Cegléd
2024. május 27. hétfő
spot_img

Kezdődik a bölcsőde felújítása

Cegléd, 2013. június 10. – A Deák utcai bölcsőde Cegléden egyedüliként végzi a bölcsődés korú gyermekek ellátását. Hosszú évek óta az épületben komolyabb fejlesztés nem történt. A ma indult beruházásnak köszönhetően a most megújuló épület, illetve a létesülő új szárny a kor minden követelményének megfelelő színvonalú ellátást és munkakörülményeket biztosít a gyermekek és a gondozók számára egyaránt. Jelenleg nyolcvannégy férőhelyet biztosít a bölcsőde, a fejlesztésnek köszönhetően ez száznyolcra bővül. Így nemcsak városunkban, hanem a ceglédi járásban is megoldhatja a bölcsődei elhelyezés problémáját. A ma elterjedt allergiás megbetegedések okán egy só-szoba is létesül. A meglévő épületen a szigetelés és a nyílászárók cseréje mellet a vizesblokkok és az épülethez tartozó teraszok is megújulnak. Az új 24 fős épületszárny stílusában illeszkedni fog a most meglévőhöz. Az épületek energetikai fejlesztése napelemek és napkollektorok felszerelésével valósul meg amelynek köszönhetően a meleg vízellátás és a konyhai fűtés válik gazdaságosabbá.

„A kivitelezésnél a szokásosnál egy kicsit nagyobb kihívást jelent, hogy a bölcsőde részben a munka alatt üzemelni fog, ezért úgy kell megszervezni a munkafázisokat, hogy a lehető legkevésbé zavarja a bölcsőde működését.” – mondta Szebeni Dávid projektmenedzser. „A kivitelezés bizonyos szakaszában, előre láthatólag június vége felé azonban a bölcsődét ideiglenesen átköltöztetjük majd a Dózsa György úti tagbölcsőde épületébe.” 

„A területen látszik, hogy mindegyik csoportszoba előtt egy nagy fedett terasz van, ezek mind egy új, sokkal szebb, esztétikus lemezfedéssel ellátott előtetőt fognak kapni. A jelenlegi illetve az új szárny egyaránt egy szép homlokzati színezéssel, egységes arculatot alkotva funkcionál majd.” – mondta Tőrös Csaba tervező. A Cegléd Város Önkormányzata által elnyert 90%- s támogatású, A „Bölcsődebővítés a jövő generációkért Cegléden” elnevezésű projekt a bölcsődei ellátás színvonalának emelésén túl a regionális fejlesztést is szolgálja a férőhely bővítés kapcsán. A beruházás várható befejezése ez év ősze. 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...