7.9 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

500 kilométert fut a felelős állattartásért

Ceglédet is érinti Lajkó Csaba július 27-e és augusztus 2-a közötti „Ne előlük, értük fuss” elnevezésű jótékony­sági futása. Az ultrafutó az árvízkárosultak, hajléktalanok, Down- szindrómás gyerekek után, most az állatvédelem és a felelős állattartás mellé állt kezdeményezésével. 

Az elmúlt években hagyománnyá és egyfajta küldetéssé vált a székesfehérvári Lajkó Csaba számára, hogy hobbiját és szenvedélyét, a hosszútávfutást jótékony céllal kombinálva próbál pénzt, támogatókat gyűjteni egy-egy nemes ügy érdekében vagy egyszerűen csak a figyelmet felhívni ezekre az ügyekre. – olvasható a sajtóközleményében.

„Futótársaimmal Érd–Tárnok–Budapest–Gödöllő–Cegléd–Szentes–Kiskunfélegyháza–Baja–Szekszárd–Székesfehérvár-útvonalon, közel 500 kilométert teljesítünk. A futás során érintjük a Herosz Állatotthon telephelyeit és az érintett városokban található állatmenhelyeket, ahol az alapítványokkal összefogva fogyatékkal élő és egészséges gyermekekkel végzünk közösen párórás társadalmi munkát. A hétna­pos megmozduláson több száz futó, kerékpáros becsatlakozása is várható” – nyilatkozta Lajkó Csaba.

Az ultrafutó hozzátette: elsődleges céljuk ezzel az akcióval a felelősségteljes állattartásra, az ál­latvédelmi törvény betartására és betartatására való figyelemfelhívás, az örökbefogadás népszerűsítése, az ál­latotthonokban végzett lelkiismeretes munka megismertetése az emberekkel, és felhívás az ott végezhető társadalmi munkákra, önkéntesek toborzása, adományok gyűjtése.

Bővebben az mno.hu oldalán itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...