16.3 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

2,5 millió forint bírságot is kiszabhatnak

Amennyiben valóban „fakerítés és a zöld sövény” miatt csökken a láthatóság, úgy a Polgármesteri Hivatal erre illetékes szervéhez fordulhatnak.  

Természetesen a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya helyszínbejárást fog tartani az adott útszakaszon, és a balesetveszély megállapítása esetén az illetékes szervek felé jelezni fogja a felmerült problémát!”


“Napi bosszantó szabálytalanságok” címet visel a másik levél, melyben nevét nem vállaló olvasónk, közlekedési szabálysértéssel, tiltott helyen dohányzással kapcsolatos kérdéseket tesz fel. Az illetékes Ceglédi Rendőrkapitányság az alábbi választ küldte meg a levélre: 

“Tisztelt Szerkesztőség! A dohányzási tilalom betartását már a szabályozás életbe lépése óta ellenőrzi az ellenőrzésre jogosult ÁNTSZ. Szabálytalanság megállapítása esetén magánszemélyek esetében 50 ezer forintig, intézmények esetében 2,5 millió forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak a népegészségügyi szakigazgatási szervek.

A „hűséges olvasó” által íródott levélben felsorolt szabálytalanságokra a Ceglédi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő járőrei kiemelt figyelmet fordítanak. A felsorolt helyszíneken, útszakaszokon is visszatérő ellenőrzést tartanak a rendőrök és természetesen szabálysértés, szabályszegés észlelése esetén jogszabályi előírásoknak megfelelően haladéktalanul intézkednek a szabálysértő járművezetőkkel szemben. Az ellenőrzések mellett prevenciós felhívásokkal, oktatásokkal, balesetmegelőző rendezvények tartásával igyekszünk a helyes közlekedésre szoktatni mind a gyermekeket, mind a felnőtt korosztályt.” 

A kép illusztráció – Fotó: Napi Gazdaság

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...