17.1 C
Cegléd
2024. április 30. kedd
spot_img

Felújítások a Szent Kereszt Katolikus Iskolában

A tanulók a vakációjukat, a kollégák a szabadságukat töltik, az előkészületek és felújítások pedig a végéhez közelednek a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

A szorgos előkészület egyik alapja az, hogy a Váci Egyházmegye Katolikus Iskoláiban egységesen bevezetésre kerül az e-napló. Néhány előnyét szeretném kiemelni, ami miatt minden bizonnyal nagy népszerűségnek fog örvendeni: internetes felületen tájékozódhat a szülő gyermeke aktuális tanulmányi helyzetéről, magatartásának alakulásáról, tantárgyi átlagáról és hiányzásáról. Mindezt akár mobiltelefonról is elérheti. Ugyanakkor a papíralapú napló megszűnik, nem érdemes kettős könyvelést folytatni. Kollégáim már töltik fel azt az adatbázist, ami alapjául szolgál az e-napló működésének.

A másik fontos dolog, hogy az alsó tagozat sok év után teljes egészében „egy helyen”, az iskola B és C épületében kap helyet. Az átalakítás miatt az informatikatermeket át kellett költöztetni az A épületbe. A felszabadult termeket pedig nemcsak kifestettük és fa lambériával láttuk el, hanem korszerű, energiatakarékos világítással is, szem előtt tartva a tanulók egészségét és esztétikai nevelését.

Helyet cserélt egymással az igazgatóság, a titkárság és a gazdasági iroda. Ennek legfőbb oka, hogy felszabadult egy tanterem, amelyből helyettesi irodát alakítottunk ki, így megszűnik az irodában már lassan megszokott zsúfoltság. A titkárság áthelyezése is igen időszerű volt, hiszen nagyon kevés hely állt rendelkezésre a szülők és tanulók kulturált fogadására, az ügyintézésre. Az új hely teljesen kielégíti a modern „ügyfélbarát” hozzáállást a szülőkhöz, idelátogatókhoz. Természetesen a szülők sosem ügyfelek számunkra, hanem tevékeny munkatársaink.

Időben legtávolabbi okok miatt pedig az 1-es és 2-es terem, ill. az emeleti tornaterem is felújításra kerül, a munkálatok még folynak. Ennek eredményeképpen a termekben megerősítésre került a mennyezet, gipszkartonnal lett ellátva. A termekben megvalósul itt is a festés, fa lambéria és világításkorszerűsítés. Az emeleti tornateremre pedig már csak a sportlinóleum és a festés vár, no meg az, hogy a tanulók használatba vegyék.

Remélem, hogy a testben és lélekben kipihent pedagógusok, szülők és nem utolsósorban gyerekek szeptembertől birtokba véve a termeket még nagyobb örömmel fognak munkához látni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...