24.6 C
Cegléd
2024. május 6. hétfő
spot_img

Szemétlerakó az ablak alatt

Tisztelt Lapigazgató! A téma amiről írni szeretnék nem ismeretlen Önöknek sem. A zöldhulladék elszállításának leállítása nem csak nekem okoz gondot. Ez téma a város rendre, tisztaságra törekvő lakosainak is. 

Eddig is sokan eldobták a papírzsebkendő, flakon, csikk szemetüket, ahol épp feleslegessé vált számukra. Azonban sokat javított a város képén a nyírt bokrok, a lekaszált, zsákokba gyűjtött fű látványa. A szép környezetre vágyó emberek – remélem mi vagyunk többen – örültünk a kulturált elszállításnak. Miután ez megszűnt lépten-nyomon elhajított fűvel, gallyal tele zsákokat látunk a legkülönbözőbb helyeken. 

Én a Víz utcában lakom és második alkalommal hoz valaki szeméttel teli zsákot az ablakom alá. Valószínű szemétlerakónak tekinti és ezt szándékában van hetenként ismételni. Kiírtam a zsákra: “Ezt egy szemét alak tette az ablakom alá!” Tudom, hogy ez nem kulturált megfogalmazás, de hogyan lehet védekezni az ilyen elvadult emberekkel szemben?

A rádióban hallottam – sajnos a város nevét nem jegyeztem meg, – hogy milyen gördülékenyen megy a zöldhulladék szállítás. Még térítés nélkül is megéri a városnak, ha nem is anyagilag, de tisztább lesz a környezete. Abban a reményben írtam ezt a cikket,  hogy talán elolvassa valaki, aki gondolkodott már a megoldáson és szeretne a “Tiszta, szép Ceglédért”, az élhető városért tenni valamit.

A kép illusztráció!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...

A vártnál is sikeresebb volt a 660 perc sport

Cegléd 660 éve város. Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepség...

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...