16.3 C
Cegléd
2024. május 6. hétfő
spot_img

Megszaporodott a „besurranásos” lopások száma

Mint arról már beszámoltunk, egy személyautó Cegléd felől közlekedett a 40-es számú főúton 2013. szeptember 14-én 15 órakor, amikor egy útkanyarulatban kisodródott és fának ütközött. Az autót vezető 21 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, utasát pedig a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A baleset bekövetkezését a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Az elmúlt héten ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt lefolytatott nyomozást követően egy személy bíróság elé állítására került sor a Ceglédi Járásbíróságon. 

A Ceglédi Járási Ügyészség a Ceglédi Rendőrkapitányság dinamikus és hatékony nyomozását követően a bűncselekmény elkövetése után három nappal, 2013. szeptember 12-én súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt a Ceglédi Járásbíróság elé állított egy férfit az alábbiak miatt: A gyanúsított különváltan élt feleségétől a ceglédi lakásukban. A férfi italozó életmódja, családtagjaival szembeni ismétlődő, erőszakos viselkedése miatt közte és volt felesége között napi rendszerességgel fordul elő tettlegességig fajuló vita, veszekedés. 

A gyanúsított 2013. szeptember 7-én a délutáni órákban lakásukban, ittas állapotban a volt feleségét nekivágta az ajtófélfának. Amikor a sértett több alkalommal próbálta hívni a rendőrséget, a gyanúsított kitépte a kezéből a telefont. 

A gyanúsított 2013. szeptember 9-én ismét megjelent a lakásban, ittas állapotban szóváltásba keveredett a sértettel, akit   a   vita   közben   vállal   meglökött, lefejelt, majd az asszonyt a folyosóra rángatta, és dulakodás közben a falnak vágta. A sértett ekkor is megpróbálta a rendőrséget értesíteni, azonban a gyanúsított kitépte a telefont a kezéből és eldobta. 

Eljárás van folyamatban a Ceglédi Rendőrkapitányságon többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy budapesti férfi ellen. A gyanúsított az interneten, különböző oldalakon hirdetéseket adott fel, melyekben eladásra kínált, – a tulajdonában és birtokában nem lévő, – telefonkészülékeket, műszaki cikkeket. A gyanúsított hirdetésre jelentkezőkkel a kapcsolatot telefonon felvette, a sértetteket meggyőzte, hogy az árut a vételár kifizetését követően postai úton, vagy futárszolgálattal küldi el. A vételár feladását, vagy átutalását követően a gyanúsított a termékeket nem adta postára, a sértetteket telefonon hitegette, majd magát a sértettek számára elérhetetlenné tette. A gyanúsított, a sértettek által átutalt pénzt felvette, megélhetésére fordította. A gyanúsított 2013. április 2-a és 2013. augusztus 14-e közötti időben összesen 17 sértettet tévesztett meg, a 17 sértettnek összesen 823.000 Ft kárt okozott, amely nem térült meg. A gyanúsított kihallgatása megtörtént, jelenleg előzetes letartóztatásban van a férfi. 

Az elmúlt időszakban megszaporodott a területünkön az ún. „besurranásos” lopások száma, melyek során az elkövető a nyitva hagyott lakás-ház ajtaján keresztül az épületbe bejutva jellemzően készpénzt, illetve kisebb használati tárgyakat tulajdonít el.  A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az értékeikre nagyobb figyelmet fordítsanak, sem a bejárati ajtót, sem a lépcsőház ajtókat ne hagyják még rövid időre sem nyitott állapotban. 

A rendőrség kéri továbbá az állampolgárokat, amennyiben bűncselekmény áldozataivá válnak, illetve bűncselekménynek lesznek tanúi, haladéktalanul értesítsék a legközelebbi rendőrt, vagy a 107, 112 segélyhívószámokon a rendőrséget. A Ceglédi Rendőrkapitányság telefonszáma: 53-310-066.  

Cegléd, 2013.09.17.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

A vártnál is sikeresebb volt a 660 perc sport

Cegléd 660 éve város. Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepség...

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...