9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Indul az apróvadvadászat

Általában minden év október hónapjában kezdik meg a vadászok az apróvadvadászatot. Apróvadnak számít a mezei nyúl, üregi nyúl, fácán, vetési lúd, tőkés réce, szárcsa, örvös galamb, balkáni gerle stb. Mint minden vadászat ez is szigorú szabályok között zajlik. Ilyenkor a vadásztársaságok a kezdéskor közgyűlést tartanak, ahol megszavazzák a vadászidény vadászati ütemtervét, amitől eltérni nem lehet, ugyanis egy példányát a rendőrségnek is le kell adni, hogy alkalomadtán a vadászatot ellenőrizni lehessen.

De nemcsak az ütemtervet szavazzuk meg, minden vadásztársaságnak kötelessége az idény megkezdése előtt balesetvédelmi oktatást tartani, ahol elsődleges szempont a vadászbalesetek megelőzése és minden vadász aláírásával igazolja az oktatáson részvételt. Természetesen a vadásztársaság vadászmestere, vadászatvezetője minden vadászat előtt az időjárásnak és a terepviszonyoknak megfelelően is tart eligazítást.

Nemcsak elméleti de gyakorlati képességünket is igazolni kell. Koronglövő gyakorlatunkon bizonyítjuk lő készségünket és a fegyverhasználat előírásait. Az a vadász aki ezen nem vesz részt, nem vehet rész a vadászatokon sem. A közgyűlés eldönti azt is, hogy apróvadból és nagyvadból mennyit lehet kilőni, a tavaszi vadbecslés alapján, amit szintén szigorúan be kell tartani. Mindezek nálunk a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaságnál az október 12-i szombaton megtörtént és reméljük a többi vadásztársaságnál is ugyanez volt.

Minden vadásztársamnak balesetmentes és eredményekben, élményekben sikeres vadászatot kívánunk ebben az apróvad idényben is. Vadászüdvözlettel: Mészáros Iván

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...