11.4 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Az új bűnügyi osztályvezető

Fiatal, erőskezű, tettre kész és törvényes – talán a fenti pár szóval lehet legjobban jellemezni az új bűnügyi osztályvezetőt – kezdi a rendőrség új munkatársának bemutatását Lőrinczy Veronika. A miabonyunk.hu főszerkesztője szerint nem fognak örvendezni a bűnelkövetők, mert Ámán András személyében egy 35 éves, 19 éves kora óta rendőrként dolgozó szakembert kaptak a helyi kapitányság munkatársai. 1997. óta áll a rendőrség kötelékében, a Rendőrtiszti Főiskolán bűnügyi szakon végzett. Sok szerepet kipróbált már, volt fővizsgáló, alosztályvezető, nyolc éven át dolgozott a vagyonvédelmi osztály vezetőjeként, egy kis kitérőt is tett, közlekedésrendészeti osztályt is vezetett, majd 2010-ben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjeként dolgozott tovább. Innen került Ceglédre, amit hatalmas szakmai kihívásnak tart. Ceglédről már akkor is tudta, hogy nem könnyű eset, mert az országos rendőrségi statisztikákban az utolsó harmadban helyezkedett el.
A nyomozáseredményességi mutatók alapján a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság, ahonnan Ámán András őrnagy érkezett, országosan is remek helyen állt, a legjobban teljesítő első ötben rendben benne volt, ugyanis 70-90%-os nyomozáseredményességi mutatót tudtak felmutatni. A cél természetesen Cegléden is egy ilyen remek eredmény elérése, de ehhez hosszabb időre lesz szükség – mondta el a bűnügyi osztály vezetője a miabonyunk.hu-nak. – Mindez nem egyemberes feladat. Szükség van mindenkire, aki csak tenni képes a jobb közbiztonságért, az önkormányzatokra, polgárőrökre, mezőőrökre, vadőrökre, és persze nagyon fontos a remek, olajozottan működő kapcsolat az ügyészséggel és bírósággal is, hiszen ez a hármas egység a záloga az eredményességnek. Mindenkinek tisztában kell lennie a hatósági jogkörével, és ezt tudnia kell maximálisan alkalmaznia, felhasználnia is. Így érhető el, hogy a közbiztonság az elvárt szintre emelkedjen.
Célirányosabb munkavégzésre van szükség, hatékonyabbnak kell lennünk, konkrétabb feladatokat kell végeznünk, súlyozni kell a problémákat. Ott kell tennünk a legtöbbet, ami a lakosságot a legjobban irritálja, ezeknek a bűncselekményeknek kell prioritást élvezniük a napi munkavégzésünk során. … Rengeteg az elhagyatott ház, tanya, ezt hamar megtudják az elkövetők, akiknek a martalékává válik az ott található érték, meglepően rövid időn belül. A lakosság közönyét is ki kell emelnem sajnos, hiszen nem is értem, hogy ez minek tudható be. Szétszednek egy egész házat és ezt senki sem látja? Úgy tűnik, hogy a lakosság nem szívesen működik együtt a hatóságokkal, pedig ez alapvető lenne. Sokan nem mondják jegyzőkönyvbe azt, amit kellene, pedig így megnehezítik a rendőrség munkáját.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...