13.6 C
Cegléd
2024. május 3. péntek
spot_img

Nem lesz adóemelés

Dr. Valcó József lesz dr. Tornyai Károly felnőtt háziorvos utódja, az ő feladata lesz ezen túl a körzet betegeinek a gyógyítása. A XIV. sz. körzetben pedig az eddigi rend szerint folyik tovább az állandó helyettesítés, az erről szóló szerződések meghosszabbítását is jóváhagyta a képviselő-testület.

A Széchenyi út helyett ezen túl a Pesti út, illetve annak meghosszabbítása lesz az általános iskolai körzethatár, vagyis az ettől délre lakó gyerekek a Táncsics, az északra élők pedig a Várkonyi iskolához tartoznak. Ez alól kivételt képeznek persze továbbra is az iskolák tagozataira, illetve az egyházi fenntartású intézményekbe jelentkezők.

Feloldotta az önkormányzat a városi intézmények pótbefizetéseinek év elején elrendelt 10 százalékos zárolását, ideértve a gazdasági társaságokat, oktatási, művelődési, és egyéb intézményeket is. A zárolt összegekre ugyanis feltétlenül szükség van, hogy ki tudják fizetni a számlákat. Nagy Tamás (MSZP) képviselő megjegyezte, hogy ez az összeg nem oldja meg a problémákat, a gazdasági társaságok továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak. Földi László polgármester arról tájékoztatott, hogy folynak a tárgyalások a cégek ügyvezetőivel a megoldás érdekében.

704 ezer forintot szavazott meg a testület a Pesti úti Óvoda tetőszerkezetének  javítására, illetve 500 ezer forint működési támogatást a Mozgássérültek Ceglédi Önálló Egyesülete működésének támogatására. Nem hagyták jóvá a képviselők ugyanakkor az Orrhigiéne Alapítvány támogatási kérelmét. Támogatja a város a CVSE színeiben sportoló Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor birkózók olimpiai felkészülését havi 150-150 ezer forinttal.

A képviselők elfogadták a jövő évi rendezvénynaptár-tervezetet, a Bölcsődei és Védőnői Szolgálat, a város gazdasági társaságainak I-III. negyedévről szóló beszámolóit, és jóváhagyták a Nőtlen Tiszti Szálló bérbeadási szerződésének módosítását, a Budapest Környéki Bíróság ugyanis két emelet helyett hármat kíván bérbe venni az épületből.

Nagy Tamás képviselő kezdeményezte az önkormányzati bérlakások bérleti díjának 10 százalékos csökkentését .A polgármester tájékoztatta: jelenleg is a piaci ár alig több mint feléért adja bérbe a város ezeket a lakásokat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...