21.1 C
Cegléd
2024. május 11. szombat
spot_img

A Közgázból indult – Varjasi Norbert

– Jól érezted magad a négy év alatt?

– Igen, a tanárok nem kivételeztek, a TV-s vetélkedő volt a kedvencünk, közösségépítő jellege van, Pólya Miklós tanár úr minden évben szórakoztató feladatokat talált ki.

– Milyen volt az utolsó év?

– Pörgős volt nagyon. El kellett dönteni, hogy hol kéne továbbtanulni, azon gondolkodtam a legtöbbet. Rengeteg érettségi tétel van, és ezeket tényleg be kell magolni, különben ugranak a pontok. Ami „sok”, illetve kimerítő még, az a szalagavató meg a ballagás. Föltorlódnak a dolgok nagyon, de mindez az egyetemhez képest semmi!

– Milyen szakra jársz? Miért választottad az ELTE-t?

– A programtervező informatikus szakra, infós osztály lévén a többség a programtervező és a mérnökinformatikus között vacillált, köztük én is. Szeretek programozni, már a középiskolában is szerettem. December végén döntöttem, hogy ide jövök továbbtanulni, mert ez egy neves egyetem, illetve a magyar egyetemek, főiskolák rangsorában 2013-ban is az ELTE lett az első. A BME vagy az ELTE között gondolkoztam, igazából mindkettőn értékes diplomához lehet jutni, aki innen kikerül, az szinte rögtön munkát kap.

– Tudod hasznosítani a Közgázban szerzett ismereteidet az egyetemen?

– Igazából a Közgázban infóra meg matekra figyeltem, és ezek itt most nagyon hasznosak. Van olyan tárgyam, hogy programozási alapismeretek, ezt gyakorlatilag a középiskolában emelten megtanultuk, tehát ez nekem ingyen 5 kredit. Meg van matematikai alapismeretek, és abból előrehozott ZH-t lehetett tenni, ami annyit jelentett, hogy megkaptad a jegyedet a félévre. Ezt én megpróbáltam, és annyira hasznos volt a középiskolai emelt matematika, hogy megfeleltem. Aki a Közgázban emelten van, az tudja az alapokat, főleg ha Aranka néni (Bere Lászlóné) tanítja. 

– Van valami tipp, amit szívesen megosztanál velünk?

– Informatikusoknak üzenném, hogy aki emeltes, az a programozást most tanulja meg, és lesz egy ingyen féléve. Az elméleti matematika nagyon kemény, aki ide jön, az legalább értse a matekot és a programozóra gyertek, mert nagyon megéri. Legyetek nyitottak, merjetek idősebbeket kérdezni, hiszen szívesen segítenek!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...