1.2 C
Cegléd
2023. november 30. csütörtök
spot_img

Tízévente egyszer ingyenes

· Ha a felülvizsgáló szakember a gázcsatlakozó vezetéken vagy a felhasználói berendezésen, gázkészüléken élet és vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető helyzetet észlel, köteles tájékoztatni az ingatlan tulajdonosát, és a kiváltó okot megszüntetni, elzárni a gázcsapot és a földgázelosztói engedélyest haladéktalanul értesíteni.

· A felülvizsgálat során feltárt, nem életet veszélyeztető hibákat az ingatlantulajdonos a jegyzőkönyv kiállításának napjától számított 1 éven belül köteles kijavítani, de legkésőbb, vitatott esetben 2015. szeptember 30-ig.

· 1981 előtt vagy ismeretlen időben épült gázvezeték vagy beszerelt gázkészülék esetén 2013. év végéig, a gázszolgáltatónál meg kell rendelni a felülvizsgálatot, hogy 2014. szeptember 30-ig tudja ütemezni, elvégezni, a gázmérő leolvasásával vagy 10 évente esedékes hitelesítési gázmérő cserével egy időben.

· Ha az ingatlan tulajdonosa a gázmérő cseréjének dátumához képest 10 évnél nem régebbi jegyzőkönyvvel igazolja a műszaki-biztonsági felülvizsgálatot. Nem kötelező újból a soron következő mérő cserével elvégeztetni.

· Az év közben elvégzett gázkészülék és kéményseprő által kiállított igazoló munkalapot a karbantartásról őrizzék meg, mert a felülvizsgálat részét képezheti.

· Az a gázfelhasználó vagy ingatlan tulajdonos, aki nincs szerződésben egyetemes szolgáltatóval, annak 5 évente kell a felülvizsgálatra jogosító engedéllyel rendelkező gázszerelővel elvégeztetni a munkát. Ilyenek lehetnek például a PB gázpalackos tűzhelyek, intézmények, üzemek, gázmérővel nem rendelkező felhasználók.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...