22.8 C
Cegléd
2024. április 30. kedd
spot_img

Szilveszter felé félúton

De előre is kell tekintenünk, hiszen sokakban már felvetődik a nagy kérdés: „hol töltjük a szilvesztert?” Erre a válasz mi sem egyszerűbb, hogy természetesen a ceglédi Szabadság téren, hiszen az ünnepek elmúltával remek programokat kínálunk. December 27-30-ig a ceglédi zenekarok krémje ad ismételt koncertet azoknak, akik lemaradtak az első felvonásról és december 30-án végre ismét nálunk köszönthetjük Takáts Tamás blues zenekarát, akikre már június óta vágyakozunk. A csapatot a Laskafesztivál idején lecsapott jégeső zavarta le a színpadról, amit azóta sem tudtak feldolgozni. Ezért, mi most ezt a traumát igyekszünk elfelejtetni azzal, hogy ismét Ceglédre csábítottuk őket. Velük próbálunk ráhangolódni arra a közös népünnepélyre, amit szilveszternek nevez a köztudat, amelyet lehet utálni, lehet nem várni, lehet túl lenni rajta, egyet nem lehet, elfelejteni, mert minden évben kopogtat és sajnos az idő múlására emlékeztet. 

Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor nem ázva-fázva, hanem jót mulatva lépünk be 2014-be. Ebben olyan segítőtársak lesznek velünk december 31-én, mint Weiss Viktor, a Voice felfedezettje, Tom White, a California zenekar, Cegléd Rádió dj-i és nem utolsó sorban az újévbe Kovács „Nagyember” László kísér majd át bennünket, akiben ígérem senki nem fog majd csalódni. Kellemes orgánumával belopja magát minden kilátogató szívébe és garantáltan remek muzsikával érkezik majd Ceglédre. 

Sokan kérdezték tőlem, hogy miért érdemes a hidegben, a téren szilveszterezni? Miért? Itt nincs belépő, nagy a tér, el lehet kerülni az ellenségeket, de a forralt bor mellett lehetőség van barátságokat is kötni, nem kell kiöltözni, mert ilyenkor a nagykabát jó barátunk, ápol és eltakar és nem utolsósorban a melegedő sátorban elbújva a barát, a szerelmes kezét vagy egy pohár nedűt szorongatva lehet köszönteni a várhatóan boldogabb újesztendőt. Ha nem kell ennél több, akkor szűk három hét múlva veletek, újra, ugyanitt! 

Áldott, békés ünnepet kívánok minden szerettemnek!

László Ditta, Cegléd Város rendezvényszervezője

/A Ceglédi Panoráma friss lapszáma a címlapképre kattintva lapozható/

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Miben tud segíteni egy álláspályázat tréning?

    Napjainkban az álláskeresés során számtalan kihívással kell szembesülni, amelyeket,...

Turbózzuk fel a lakást egy dizájnos futószőnyeggel!

    Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a lakásodat, de felújítást...

Milyen medencefedés lesz számodra az ideális?

    A kültéri medencék esetében a hazai éghajlaton gondoskodni kell...

Nem szabad húzni az időt, ha kancsalságról van szó!

    A gyerekek egy részénél azt tapasztalhatjuk, hogy bizonyos szituációkban...

A tökéletes eszközök pergető horgászoknak

    A pergető horgászat több mint hobbi, igazi életstílus, szenvedély...